Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijas policija pieprasa aktīvāk apkarot kreisos ekstrēmistus

Vācijas policistu arodbiedrība GdP aicinājusi federālo zemju iekšlietu ministrus vienoties par vienotu politiku cīņā ar kreiso ekstrēmistu grupējumu pieaugošo vardarbību.

"Lielākie draudi mūsu demokrātijai nāk no labējo ekstrēmistu grupām, kas vēlas atcelt mūsu konstitūciju, taču tas nav iemesls, lai pret kreiso ekstrēmistu vardarbību vērstos ar mazāku degsmi," sarunā ar aģentūru DPA piektdien norādījis GdP priekšsēdētājs Johens Kopelke.

Viņš aicinājis zemju iekšlietu ministrus sagatavot kreiso ekstrēmistu apkarošanas koncepciju vēlākais līdz ministru sanāksmei jūnijā.

GdP īpaši noraizējusies par pieaugošo skaitu nelielu ekstrēmistu grupu, kas norobežojas no politiskām debatēm.

"Ja mēs nelauzīsim šo radikalizācijas spirāli, drīzumā pastāvēs pavisam citādu uzbrukumu draudi," brīdinājis Kopelke, norādot uz neseno elektroapgādes līnijas sabotāžu pie ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" rūpnīcas Grīnheidē, Brandenburgas zemē.

Vienlaikus viņš aicinājis galēji kreisās aprindas nepārprotami norobežoties no vardarbības un "nesniegt aizsegu nopietniem noziedzniekiem".

Tajā pašā laikā GdP aicina parlamentu straujāk ķerties pie iecerētā Kritiskās infrastruktūras likuma, kam jānosaka tādu objektu aizsardzības standarti kā ūdensapgādes sistēmas, atkritumu pārstrādes uzņēmumi un spēkstacijas.

Kā ziņots, otrdien pagaidām nenoskaidrotas personas tīši aizdedzinājušas vienu no balstiem augstsprieguma līnijā, kas cita starpā nodrošina ar elektroenerģiju "Tesla" rūpnīcu.

Tā rezultātā ražotne pārtrauca darbu.

Taču no elektropiegādes traucējumiem cieta arī vairāki desmiti tūkstoši apkārtnes iedzīvotāju.

Neilgi pēc šī incidenta kreiso ekstrēmistu grupējums "Volcano Group" uzņēmās atbildību par šo dedzināšanu, norādot, ka tā veikusi pret "Tesla" vērstu sabotāžu.

Drošības iestādes uzskata, ka vēstule, kurā teroristi uzņēmušies atbildību par šo akciju, ir īsta.

Piektdien šīs lietas izmeklēšanu pārņēmusi federālā prokuratūra, pamatojoties uz to, ka tas ir "antikonstitucionāls sabotāžas" akts, ko veikusi teroristiska organizācija.

"Tesla" rūpnīcas un lielveikalu ķēdes "Edeka" loģistikas centra elektroapgādi līdz šim nav izdevies atjaunot, un bojātās augstsprieguma līnijas apkalpotājs E.DIS norāda, ka tai nodarīti lieli postījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits