Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācijas policijas arodbiedrības kritizē Merkeles plānu par slēgtiem migrantu centriem

Vācijas policijas arodbiedrības ceturtdien kritizējušas Vācijas kancleres Angelas Merkeles un iekšlietu ministra Horsta Zēhofera plānu izveidot slēgtus imigrantu centrus pie Austrijas robežas, norādot, ka migranti vienkārši izvēlēsies citus robežas šķērsošanas punktus.

Policijas arodbiedrības GdP vadītāja vietnieks Jorgs Radeks sacīja, ka šajā plānā nav ņemtas vērā citas robežas.

"Tam, visticamāk, sekas būs tādas, ka pēc diviem vai trīs mēnešiem tranzīta centri Bavārijā būs tukši un būs [migrantu] pieplūdums citur," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Merkele krīzes sarunās pirmdienas vakarā panāca vienošanos imigrācijas jautājumos ar Zēhoferu, atrisinot nesaskaņas, kas apdraudēja valdības pastāvēšanu.

Vienošanās paredz uz Vācijas dienvidu robežas izveidot tranzīta centrus, lai apturētu to nelegālo imigrantu ieplūšanu Vācijā, kas kā patvēruma meklētāji jau reģistrējušies kādā citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Bavārijai ir gara robeža ar Austriju, taču Vācija robežojas arī ar Poliju un Čehiju austrumos, Beļģiju, Franciju un Nīderlandi rietumos un Šveici dienvidrietumos.

GdP arī kritizēja vienošanās pieņēmumu, ka šie slēgtie migrantu centri nekvalificēsies kā Vācijas teritorija. Arodbiedrība norādīja uz tiesas lēmumu 2015.gadā, ka robežas šķērsošana nozīmē iekļūšanu Vācijas teritorijā.

Radeks arī norādīja, ka valdības plāns var nebūt tiesiski dzīvotspējīgs, jo likums nosaka, ka persona var tik aizturēta tikai līdz 24 stundām, ja vien nepastāv pierādījumi, ka persona ir pastrādājusi noziegumu.

Policijas arodbiedrības DPolG vadītājs Ernsts G. Valters laikrakstam Handelsblatt sacīja, ka līdzīgam mērķim, kā iecerēts jaunajā plānā, varētu izmantot jau esošos migrantu aizturēšanas centrus.

 

Top komentāri

bet
b
Savukārt Austrija piedāvā ES dalībvalstīm pieņemt patvēruma pieprasījumus tikai ārpus ES teritorijas. Tas padarītu bezjēdzīgus bīstamus ceļojumus laivās uz Eiropu, imigranti paliktu ārpus ES teritorijas, bet tās ES dalībvalstis, kas grib pieņemt imigrantus, varēs attiecīgi to darīt ārpus ES teritorijas. Nekādu problēmu ar imigrāciju, nekādu strīdu starp ES dalībvalstīm.
ko tas atgaadina
k
Katra mutti "vienoshanaas" beidzas ar fiasko. Atgaadina aatro krediitu klienti, kas nemitiigi blefo un aiznjemas, lai nomaksaatu ieprieksheejos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits