Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vācijas prokuratūra pieprasa izdot Pudždemonu Spānijai

Vācijas prokuratūra otrdien aicināja tiesu izdot Spānijai pagājušajā mēnesī Vācijā aizturēto bijušo Katalonijas premjerministru Karlesu Pudždemonu.

"Šlēsvigas-Holšteinas zemes prokuratūra lūgusi augstākajai reģionālajai tiesai izsniegt bijušā Katalonijas reģionālā prezidenta izdošanas orderi," teikts paziņojumā, minot Pudždemona bijušā amata oficiālo nosaukumu.

Šobrīd nav skaidrs, kad tiesa pieņems lēmumu Pudždemona izdošanas lietā.

Pudždemons 25.martā tika aizturēts Vācijā, kur viņš bija iebraucis no Dānijas un bija ceļā uz Beļģiju. Viņš šobrīd Vācijā apcietinājumā gaida tiesas lēmumu lietā par izdošanu Spānijai.

Pudždemona valdība 1.oktobrī sarīkoja referendumu, kurā vairums dalībnieku atbalstīja Katalonijas neatkarību, un reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešās pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs atlaida Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas.

Glābjoties no aizturēšanas, Pudždemons pēc viņa valdības atlaišanas aizbēga uz Beļģiju, bet Katalonijā palikušie viņa administrācijas locekļi, arī vicepremjers Urials Džunkerass, tika aizturēti un ievietoti apcietinājumā.

Katalonijas reģionālajās vēlēšanās 21.decembrī katalāņu separātisti tomēr saglabāja absolūto vairākumu.

Top komentāri

Onslow
O
buntavniekam sūdīgi...
DE otro reizi izdod Spānijai politi
D
Pirmoreiz Vācija izdeva Katalonijas politiķi Franko režīmam, kurš katalonieti sodīja ar nāvi. Tagad Vācijas prokuratūra otro reizi prasa izdot Spānijai Katalonijas politiķi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits