Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācijas slimnīca: Navaļnijam konstatēta saindēšanās ar holinesterāzes inhibitoriem

Krievijas opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam, kurš pašlaik ārstējas Berlīnes Universitātes klīnikā Charite, konstatēta saindēšanās ar holinesterāzes inhibitoriem, bet mediķi uzskata, ka viņa dzīvībai šobrīd briesmas nedraud.

Mediķi, kuru aprūpē Navaļnijs ir kopš sestdienas, kad viņš tika nogādāts Charite, atraduši holinesterāzes inhibitorus viņa organismā, paziņoja klīnika.

Holinesterāzes inhibitori ir dažādas vielas, kas atrodamas vairākos medikamentos, bet arī pesticīdos un nervu aģentos. Charite ārsti norādīja, ka pagaidām nav zināms, kādai tieši vielai Navaļnijs ticis pakļauts.

"Pacients atrodas intensīvās aprūpes nodaļā un joprojām ir mākslīgi izraisītā komā. Viņa veselības stāvoklis ir nopietns, bet pašreiz akūtu briesmu viņa dzīvībai nav," teikts slimnīcas paziņojumā.

Slimnīca arī norādīja, ka saindēšanās var atstāt negatīvas ilgtermiņa sekas uz Navaļnija nervu sistēmu.

Arī Vācijas amatpersonas sacījušas, ka Navaļnija stāvoklis ir kritisks, bet stabils, un veikti aizsardzības pasākumi, lai garantētu viņa drošību.

Klīnikā Charite izvietoti policisti. 44 gadus vecais Navaļnijs tika nogādāts Berlīnē sestdien.

No Tēgeles lidostas, kur Navaļnijs no Krievijas tika nogādāts ar nevalstiskās organizācijas Cinema for Peace nolīgto medicīnisko lidmašīnu, uz Charite viņš tika transportēts Bundesvēra reanimācijas automobilī.

Krievijas mediķi, kas iepriekš liedza Navaļnija transportēšanu, piektdienas vakarā beidzot piekrita viņa pārvešanai uz Vāciju, ko pieprasīja gan politiķa tuvinieki, gan līdzgaitnieki.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā. Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Sibīrijas pilsētas Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nolaišanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Opozīcijas līdera preses sekretāre Kira Jarmiša stāsta, ka Navaļnijs no rīta dzēris vienīgi tēju, kuru iegādājies Tomskas lidostas kafejnīcā, un izteikusi pieņēmumu, ka viņš ticis tīši saindēts.

Omskas apgabala Veselības ministrija sestdien paziņoja, ka Navaļnija urīnā atrasts kofeīns un alkohols, bet nav atrastas "konvulsīvās vai sintētiskās indes".

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits