Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vācijas sociāldemokrātu līdere Andrea Nālesa atkāpsies no amata

Vācijas valdošajā koalīcijā ietilpstošās Sociāldemokrātiskās partijas līdere Andrea Nālesa svētdien pavēstīja, ka atkāpsies no partijas priekšsēdētājas un partijas Bundestāga frakcijas vadītājas amata.

Nālesas izplatītajā paziņojumā teikts, ka šādu lēmumu viņa pieņēmusi, jo viņai partijā "vairs nav nepieciešamā atbalsta pienākumu veikšanai".

Partijas līderes amatu Nālesa atstās pirmdien, bet Bundestāga frakcijas vadītājas amatu - otrdien.

Pirms nedēļas notikušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās sociāldemokrāti ierindojās trešajā vietā pēc saviem valdošās koalīcijas partneriem kristīgajiem demokrātiem un opozīcijā esošajiem zaļajiem, kā arī ieguva tikai 24% balsu Brēmenes federālās zemes vēlēšanās, demonstrējot vājāko sniegumu kopš 1946.gada.

Politikas analītiķi atzinuši, ka vēlēšanu rezultāti apdraud Vācijas valdošās koalīcijas pastāvēšanu. Ja sociāldemokrātu iekšējā cīņā uzvarēs partijas kreisais spārns, partija varētu pamest valdošo koalīciju,  un tad varētu tikt rīkotas Bundestāga pirmstermiņa vēlēšanas.

Kristīgo demokrātu savienības priekšsēdētāja Andrea Krampa-Karenbauere svētdien pauda cerību, ka sociāldemokrāti drīzumā pieņems nepieciešamos lēmumus partijas līdera nomaiņai, lai neciestu valdošās koalīcijas rīcībspēja.

Savukārt kanclere Angela Merkele, kas arī pārstāv kristīgos demokrātus, pirms savas partijas vadības sanāksmes žurnālistiem norādīja, ka "attiecībā uz valdību gribu pateikt - mēs turpināsim savu darbu visā nopietnībā un ar lielu atbildību".

Merkele piebilda, ka daudzu gadu gaitā iepazinusi Nālesu kā jauku cilvēku.

"Viņa ir sociāldemokrāte ar sirdi un dvēseli. Bet viņa arī ir jauks cilvēks," sacīja Merkele.

Nālesa vadīja Sociāldemokrātisko partiju kopš pagājušā gada februāra.

papildināta visa ziņa

 

Top komentāri

politikas zinātne
p
Šis process saucas ešelonizācija. Visi "elitei savi" politiķi startē no divām partijām - labējie un kreisie. Citi tiek marginalizēti. Kamēr šīs partijas spēlējas savā starpā, viss ir kārtībā. Te pie varas kreisā roka, te labā. Bet kad kāda no elites partijām sāk pazust no politiskās skatuves un tās vietā uzrodas trešā (elitei sveša) partija, tad izzūdošās partijas spēki tiek pārcelti jaunā ešelonā, kas brauc zem cita karoga, un tiek reklamēti kā glabēji. Piemēram, kad sarkanie sāk izzust, pēkšņi "no nekurienes" uzrodas zaļie, ar zaļo karogu, ar "jaunām" idejām, ar "jauniem" (iepriekš sagatavotiem un rezervē turētiem) līderiem. Ak vai, jaunais ešelons pieder tiem pašiem, kam piederēja vecais. Un politiskajā depo ir liela ešelonu rezerve. Bet dažreiz notiek brīnumi, un tauta neuzķeras uz ēsmas. Tad tiek ievēlēts, piemēram, Tramps, Orbāns vai Salvīni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits