Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācijas tieslietu ministre apsveic tiesas lēmumu atbrīvot Pudždemonu pret drošības naudu

Vācijas tieslietu ministre Katarina Bārlija apsveikusi ceturtdien paziņoto Vācijas tiesas lēmumu atbrīvot bijušo Katalonijas premjeru Karlesu Pudždemonu pret drošības naudu, nosaucot to par "absolūti pareizu".

Jau ziņots, ka Vācijas tiesa nolēma neizdot Pudždemonu Spānijai saistībā ar Madrides izvirzītajām apsūdzībām dumpja rīkošanā, vienlaikus norādot, ka teorētiski būtu iespējama viņa izdošana saistībā ar maznozīmīgākām apsūdzībām par valsts naudas neatbilstošu tērēšanu, bet šajā jautājumā lēmums vēl ir jāpieņem. Līdz lēmuma pieņemšanai tiesa nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret drošības naudu.

Kā sestdien intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" uzsvērusi Bārlija, tagad Spānijai būtu jāpierāda Pudždemonam izvirzītās apsūdzības līdzekļu izšķērdēšanā, kas saistītas ar jautājumu par Katalonijas neatkarības referenduma likumību. Taču ministre atzinusi, ka tas "nebūs viegli".

Spānijas ārlietu ministrs Alfonso Dastiss paudis nožēlu par šiem Bārlijas izteikumiem, paziņodams, ka šī lieta jāatstāj tiesnešu ziņā.

Tomēr Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs sestdien paziņojis, ka viņa valdība respektēs Vācijas tiesas lēmumu.

Top komentāri

ups
u
Putler caput, Rajoy caput.
sociālisms- noziedzīga ideja
s
Vācu sociālisti turpina graut Eiropu, atbalstot separātismu citās valstīs. Laikam grib sagaidīt islamofašistu masu nemierus savā zemē!
demokrātija
d
Demokrātija ir iespējama tikai vienas tautas (grieķu: dēmos) ietvaros. Spānijā ir vairākas tautas, lielākā ir kastīlieši, kas runā kastīliešu (dažreiz dēvēta: spāņu) valodā. Mazākām tautām (kataloņiem, baskiem, galīsiešiem un dažām vēl mazākām) nav iespējas īstenot demokrātiju, viņu balss vienmēr paliek mazākumā. Tautu cietums 21.gadsimtā, gluži kā Krievija. Tikai neatkarīgā valstī tauta spēj saglabāties, attīstīties un uzplaukt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits