Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijas vēlēšanu intriga: Cīņa par trešo vietu

Tieši mēnesi pirms 24. septembrī paredzētajām Vācijas Bundestāga vēlēšanām aptaujas paredz, ka aptuveni 60% balsstiesīgo atbalstīs kancleres Angelas Merkeles vadītās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) un tās Bavārijas māsaspartijas – Kristīgi sociālās savienības (CSU) – kopīgo sarakstu un Eiropas Parlamenta bijušā prezidenta Martina Šulca pārstāvēto Sociāldemokrātu partiju (SPD).

Tomēr maz ticams, ka konservatīvie un sociāldemokrāti grib pēc vēlēšanām turpināt aprēķina laulību, ko dēvē par "lielo koalīciju".

Tāpēc šo vēlēšanu lielākā intriga ir, kādā secībā sarindosies četri mazākie politiskie spēki: galēji labējā partija Alternatīva Vācijai (AfD), centriskā Brīvo demokrātu partija (FDP), centriski kreisā Zaļā partija un radikālā Kreisā partija. No tā var būt atkarīgs, kāda izskatīsies nākamā Vācijas valdība.

Vācijas politikas vērotāji norāda, ka tik klusa un mazaktīva priekšvēlēšanu kampaņa, kāda ir šogad, nav novērota ļoti sen. Ziņu izlaidumos dominējot Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa kārtējie pretrunīgie izteikumi un Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana mudinājumi Vācijā dzīvojošajai daudzskaitlīgajai turku diasporai vēlēšanās nebalsot par "Turcijas ienaidniekiem" un tauriņu populācijas saglabāšanu Vācijā, raksta raidsabiedrības Deutsche Welle krievu redakcijas žurnālists Vladimirs Jesipovs.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 25. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits