Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Visā Vācijā inspicē uzņēmumus nelegālās nodarbinātības izskaušanai

Vācijā Federālā Muitas dienesta vadībā ap 6000 finanšu inspektoru otrdien un trešdien izvērš vērienīgas uzņēmumu pārbaudes, lai pārliecinātos, vai tajos strādājošie nesaņem mazāk par valstī noteikto minimālo algu - 8,84 eiro stundā, vai kā citādi nelegāli nodarbina cilvēkus, vēsta Deutsche Welle.

Vācijas Finanšu ministrijas aplēses liecina, ka pērn minimālās algas neievērošanas dēļ valsts budžetā nav iekasēti miljardiem eiro, turklāt realitātē situācija esot vēl graujošāka nekā atklāj oficiālie dati. Pērn pārbaudīti vien 2,4% uzņēmumu, sāktas 2500 lietas un apmēram pusē gadījumu piemēroti naudas sodi. Pilnvērtīgas kontroles īstenot traucē inspektoru trūkums, atzinis Vācijas finanšu ministrs Olafs Šolcs.

Vācijas Arodbiedrību konfederācijas pētījums liecina, ka algu, kuras likme mazāka par minimālo, saņemot 2,7 miljoni strādājošo jeb aptuveni desmitdaļa no visa darbaspēka. Visbiežāk algu zem minimālās likmes saņem celtniecībā un gaļas apstrādē nodarbinātie, kā arī telpu apkopēji un viesnīcu personāls.

Vācijas valdība vispārējo minimālo algu ieviesa vien 2015. gadā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
inspicēt robežas, lai novērstu nelegālo imigrāciju vāciešiem gan nav ienācis prātā.
ta nu gan
t
Nodokļu ieasēšanas jautājumos, kā Vācija, tā Latvijā, tā jebkur Eiropā man interesē viens jautājums- kā ar nodokļu iekasēšanu un samaksāšanu veicas visādām kebabnīcām un tamlīdzīgām specifiskām, tikai ar savējo apkalpošanu nodarbinātām bodītem, īpaši no-go zonās? Kad iztēlojos šodienas Eiropas ikdienu, visus tos kankaros ietērptos ļaudis, garās bārdas, cepurītes, vienmēr gribas uzdot jautājumu- vai darbam viņiem tās parpalas netraucē? Man nez kādēļ šķiet, ka vai nu viņiem maksā sociāls pabalstus, neskatoties uz to, ka paši nav iemaksājuši sociālajā budžetā neko vai arī viņi strādā savā lokā kebabnīcās utm un visticamāk samaksā savai mošejai desmito tiesu vai cik nu tur vajag, bet valstij... turpina tupēt uz pabalstiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits