Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zelenskis atbrīvo no amata savas kancelejas vadītāju

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien atbrīvojis no amata savas kancelejas vadītāju, un šis lēmums tiek tulkots kā pazīme, kas liecina par pieaugošajām domstarpībām prezidenta komandā.

Līdzšinējo kancelejas vadītāju Andriju Bohdanu amatā nomainīs Zelenska padomnieks ārpolitikas jautājumos Andrijs Jermaks.

Ukraiņu mediji jau sen ziņojuši par nesaskaņām starp Bohdanu un Jermaku.

Domnīcas Penta centrs vadītājs Volodimirs Fesenko norāda, ka Bohdana agresīvais darbības stils "sagādājis viņam daudz ienaidnieku".

Eksperti arī norāda, ka Bohdana atcelšana no amata varētu liecināt par Zelenska centieniem norobežoties no miljardiera Ihora Kolomoiska, pie kura Bohdans savulaik strādājis kā jurists.

Daži eksperti norāda, ka Kolomoiskis, kuram pieder arī televīzijas kanāls, kas savulaik pārraidīja komēdiju seriāli ar Zelenski galvenajā lomā, mēģinājis izmantot savas iepriekšējās attiecības ar prezidentu, lai ietekmētu Ukrainas valdības politiku un aizstāvētu savas biznesa intereses.

"Prezidents vēlas norobežoties no Kolomoiska, kas neslēpj savas ambīcijas ietekmēt gan iekšpolitiku, gan ārpolitiku," norāda politikas eksperts Vadims Karasevs.

Daļa ekspertu pauž viedokli, ka Kolomoiskis centies panākt, lai Zelenskis ieņemtu labvēlīgāku nostāju pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, pret kuru tika ierosināta impīčmenta procedūra saistībā ar Baltā nama centieniem panākt, lai Ukraina uzsāk izmeklēšanu pret Trampa politisko sāncensi Džo Baidenu.

 

Top komentāri

krievu cūkas
k
Kāpēc ziņās pēdējā laikā nekas nav par Pūķina Sūdu impēriju ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits