Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zelenskis ierosina pagarināt karastāvokli un vispārējo mobilizāciju par 90 dienām

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ierosina pagarināt karastāvokļa un vispārējās mobilizācijas termiņu par 90 dienām, liecina parlamentā iesniegti likumprojekti.

Likumprojekts Nr.7389 paredz "pagarināt karastāvokļa termiņu Ukrainā no 2022.gada 25.maija plkst.5.30 par 90 dienām", bet likumprojekts Nr.7390 paredz pagarināt vispārējās mobilizācijas īstenošanas termiņu no 25.maija par 90 dienām.

Zelenskis trešdien iesniedza šos likumprojektus Augstākajā radā (parlamentā), kur to pieņemšana tiek uzskatīta par drošu. Tas nozīmē, ka karastāvoklis Ukrainā būs spēkā līdz 23.augustam, kas ir Ukrainas neatkarības dienas priekšvakars.

Zelenskis pirmoreiz ieviesa karastāvokli 24.februārī pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma, un tas sākotnēji bija spēkā līdz 26.martam. Vēlāk karastāvoklis tika divreiz pagarināts par 30 dienām - vispirms līdz 25.aprīlim, bet pēc tam līdz 25.maijam. 

24.februārī ar Ukrainas prezidenta dekrētu arī tika izsludināta vispārēja mobilizācija. Arī tās termiņš tika vairākkārt pagarināts. 

Eksperti uzskata, ka plānotais karastāvokļa ilgums ir labs indikators valdības prognozēm par to, cik ilgi turpināsies karadarbība. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits