Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Zelenskis: Krievi nekontrolē Bahmutu, kaut situācija ir sarežģīta

Situācija Doneckas apgabala Bahmutā, kur jau vairākus mēnešus nerimst Ukrainas aizstāvju kaujas ar valstī iebrukušo Krievijas karaspēku, ir "ļoti, ļoti sarežģīta", vizītes gaitā Varšavā atzina Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Tur tiek izmantots vislielākais dažādu ieroču, tādu kā artilērija, skaits," ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu kopīgajā preses konferencē pavēstīja Zelenskis.

Pieejamā munīcija skaita ziņā situācija katru dienu ir atšķirīga, un Ukrainas karavīru panākumi kaujas laukā mēdz būt dažādi, sacīja Ukrainas prezidents.

"Bet mēs esam Bahmutā, un ienaidnieks nekontrolē Bahmutu," uzsvēra Zelenskis.

"Jo vairāk munīcijas nonāks Ukrainā, jo ātrāk mēs noskaidrosim situāciju ne tikai Bahmutā, bet visā mūsu valsts teritorijā," norādīja prezidents.

Ar operatīvo situāciju Bahmutā nodarbojas armijas Sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis, skaidroja Zelenskis.

"Viņam, neapšaubāmi, vissvarīgākais ir saglabāt personālsastāvu. Man vissvarīgākais ir nezaudēt mūsu karavīrus un, neapšaubāmi, ja būs laiks ar vēl "karstākiem" notikumiem un briesmas, ka mēs aplenkuma dēļ varam zaudēt personālsastāvu, tad, neapšaubāmi, uz vietas būs ģenerāļa atbilstoši pareizi lēmumi," sacīja Zelenskis.

Ukrainas Aizsardzības ministrija savukārt pavēstīja, ka ienaidnieks izplata informāciju par kaujām Bahmutā psiholoģiskai iedarbībai, bet tam tas neizdodas.

Naktī ienaidnieks mēģinājis pārraut aizsardzību Bahmutas rūpnieciskajā zonā. Neraugoties uz dzīvā spēka pārākumu, sekmes gūt tam nav izdevies. Nogalināti 29 un ievainoti vismaz 40 Krievijas karavīri, norādīja ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits