Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Pagaidām izmeklētāji vēl nav nākuši klajā ar precīzu izklāstu par to, kas notika Madsena uzbūvētajā zemūdenē UC3 Nautilus

Žurnālistes nogalināšanā aizdomās turētais dāņu izgudrotājs atkal maina liecību

Kaut sākotnēji dāņu izgudrotājs Peters Madsens uzsvēra, ka zviedru žurnāliste Kima Vola izbrauciena laikā Madsena uzbūvētajā zemūdenē gājusi bojā nelaimes gadījumā un viņš nav apgānījis sievietes mirstīgās atliekas, nu viņš tomēr atzinies, ka sievietes ķermeni sadalījis, vēsta The Guardian. Tā nav pirmā reize, kad aizdomās turētais Madsens maina savu versiju par notikušo.

"Nu Madsens apgalvo, ka Kima Vola mirusi, zemūdenē saindējoties ar tvana gāzi brīdī, kad viņš pats bijis uz zemūdenes klāja. Turklāt Madsens atzinies, ka sadalījis Volas līķi un ķermeņa daļas atsevišķi iemetis Kēges līcī pie Kopenhāgenas," pausts policijas pirmdien izplatītajā paziņojumā. 

Jāatgādina, ka Volas ķermenis bez galvas un kājām tika atrasts Kēges līcī 21. augustā, desmit dienas pēc tam, kad viņas draugs ziņoja par žurnālistes pazušanu bez vēsts. Volas kājas, galva un drēbes uzietas plastmasas maisos Kēges līcī tikai pēc aptuveni pusotra mēneša - 7. oktobrī.

Vola, kura veidoja rakstus tādiem The Guardian un New York Times, bija ieplānojusi publikāciju par Madsenu, bet no intervijas dāņa izgudrotajā un uzbūvētajā zemūdenē tā arī neatgriezās. 

Izgudrotāju krastā nogādāja glābēji pēc tam, kad viņš apzināti savu zemūdeni bija nogremdējis. Tas notika 11. augustā. Dānis uzreiz tika aizturēts un nopratināts, un jau vairākas reizes mainījis savu versiju par notikušo, sākotnēji apgalvojot, ka Volu nogādājis krastā uzreiz pēc intervijas 10. augusta vakarā, bet 5. septembrī jau klāstot, ka žurnāliste gājusi bojā negadījumā, kad viņa saņēmusi triecienu pa galvu ar zemūdenes lūkas vāku. Viņš toreiz apgalvoja, ka panikā žurnālistes ķermeni iesviedis jūrā neskartu.

Top komentāri

Manuprāt
M
Oligarhi visi vienādi. Mūsu jautrā 3 A banda arī var mainīt savus uzskatus un muldēt tukšas runas, kaut katru dienu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits