Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Peteru Madsenu apsūdz žurnālistes nonāvēšanā uz viņa uzbūvētās zemūdenes; viņš apsūdzības noraida

Zviedru žurnālistes slepkavības lietā apsūdzētais tiesā apgalvo, ka noticis negadījums

Zviedrijas žurnāliste Kima Vola mirusi nelaimes gadījuma rezultātā, viņa saņēmusi triecienu pa galvu ar zemūdenes lūku - tā tiesas priekšā apgalvoja plašu rezonansi izraisījušā žurnālistes pazušanas un nāves krimināllietā apsūdzētais Peters Madsens, kurš pēdējo reizi ar Volu redzēts kopā Madsena paša būvētajā zemūdenē, par kuru žurnāliste bija iecerējusi rakstīt stāstu.

Madsens skaidroja, ka esot turējis zemūdenes lūku, bet zaudējis pamatu zem kājām, tāpēc lūka aizcirtusies, trāpot žurnālistei. Apsūdzētais arī sacīja, ka esot mēģinājis Volu apglabāt jūrā, bet pats pēc tam esot plānojis izdarīt pašnāvību.

Madsens skaidroja, ka Vola pēc trieciena saņemšanas smagi asiņojusi. "Tur bija asins peļķe. Es biju šoka stāvoklī, tā (Volas ķermeņa iemešana jūrā) bija pareizā rīcība," apgalvoja apsūdzētais.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Dānijas policija, veicot DNS analīzes, noskaidrojusi, ka salā pie Kopenhāgenas izskalotais sievietes līķis, kuram trūka galva, ir zviedru žurnālistes Kimas Volas mirstīgās atliekas. Žurnāliste pēdējo reizi tika manīta 10. augustā uz privātas zemūdenes kopā ar tās īpašnieku un izgudrotāju Peteru Madsenu. 

Dānijas policija uzskata, ka Madsens vairākas stundas pēc tam, kad policija uzsāka Volas meklēšanu, apzināti nogremdēja 40 tonnas smago zemūdeni, lai slēptu pierādījumus. Madsenu atrada jūrā starp Dāniju un Zviedriju.

Prokuratūra viņam izvirzījusi apsūdzības slepkavībā un mirstīgo atlieku apgānīšanā. Madsens apsūdzības noraida.


 

 

Top komentāri

Astra
A
Ak tad nelaimes gadījums, un pēc tam nevis meklē palīdzību, bet nogriež galvu, rokas un kājas... kāds pretīgs maniaks. Droši vien izvaroja, un skaidrs, ka klusēt jau viņa par to neklusētu.
johnee
j
skaidrs kā diena, ka Madsens to meiteni nogalināja. Tikai priekš maniaka tas viss izskatās.... pārāk nepārdomāti. Kur motīvs impulsīvai slepkavībai? Varbūt tā meitene viņu izprovocēja ar sensitīvu informāciju saturošiem jautājumiem, piemēram par biznesa partneru naudas izlietojumu... un vecim šībers aizvērās....
Trollis JT
T
Ja kompleksi ir tik milzīgi, ka tie jāremdē ar zemūdenes būvi... kādu adekvātu rīcību mēs no tāda lai gaidam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits