Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bellingcat žurnālists: Lavrovs bija šokā, kad Putins sāka pilna mēroga karu

Pat Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs bijis šokēts, ka prezidents Vladimirs Putins sāk pilna mēroga karu pret Ukrainu, intervijā sacīja pētniecības centra "Bellingcat" žurnālists Kristo Grozevs.

"Pat Lavrovs līdz galam ticēja, ka tas būs kaut kas līdzīgs kara draudiem, bet reāli - tikai "DTR" un "LTR"," intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam sacīja Grozevs, lietojot Donbasa separātisko veidojumu abreviatūras.

"Viņš pats bija šokēts, kad uzzināja, ka būs reāls karš," sacīja Grozevs, atsaucoties uz avotu, kas ir labi pazīstams ar Lavrova meitu.

Tieši tāpēc, ka Putins pat tuvākā loka cilvēkus nav pabrīdinājis par saviem plāniem, jaušama šo cilvēku zināma nepārliecinātība, kad viņi publiski izsakās par iebrukumu.

"Tāpēc arī tādas sejas, kādas mēs redzam šiem cilvēkiem. Tāpēc tāda seja ir [Putina preses sekretāram Dmitrijam] Peskovam. Ļoti grūti to ir nosaukt par apgarotu seju un teikt, ka viņš tic tam, ko runā. Neko tādu mēs agrāk neesam redzējuši, bet elitei ir ļoti bail," skaidroja žurnālists.

Kā uzskata Grozevs, elite pagaidām nav gatava nostāties pret Putinu.

"Nesen mēs ar kolēģiem klausījāmies viena Putinam ļoti tuva oligarha sarunas ierakstu, kas kādam citam oligarham stāsta, ka būtu labāk, ja viņš no tā nomirtu (tur tiek nosaukta kāda domājamā slimība), jo viņš mūs iznīcināja, viņš iznīcina Ukrainu, viņš iznīcina Krieviju. Tā, lūk, viņi domā. Tas ir, viņi aktīvi un pasīvi šobrīd apdomā, kā to izbeigt," sacīja "Bellingcat" žurnālists.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits