Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Aicinās izvērtēt Krievijas gubernatora teikto par migrantiem no Kaukāza

Kremļa paspārnē esošā Krievijas Sabiedriskā palāta nolēmusi vērsties prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt valsts dienvidu novada Krasnodaras gubernatora Aleksandra Tkačeva paziņojumus, ka vietējā pašvaldība nolīgs paramilitārās kazaku organizācijas, lai tās nepieļautu islāmticīgo migrantu ieplūšanu no citiem Krievijas Ziemeļkaukāza reģioniem. Viņaprāt, šie cilvēki apdraud vietējos krievus un viņu dēļ varot saasināties starpetniskā spriedze.

A. Tkačevs, kurš ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un nozīmīga persona 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu rīkošanā, pagājušajā nedēļā, uzrunājot reģiona policijas vadību, sacīja, ka no septembra aptuveni tūkstotim kazaku tiks maksāts, lai viņi «nodrošinātu sabiedrisko kārtību». Uzrunas laikā gubernators uzsvēra nepieciešamību kontrolēt ziemeļkaukāziešu migrāciju no kaimiņu reģioniem, tādēļ kazakiem tikšot piešķirtas plašākas pilnvaras nekā policistiem, lai to īstenotu. «Ko jūs nedrīkstat, to kazaki drīkst,» sacījis A. Tkačevs. «Mums nav cita izeja - mums tas [migrācija] ir jāapspiež, jāievieš kārtība un jāpastiprina migrācijas politika.»

Viņš brīdinājis, ka ziemeļkaukāziešu turpmāka ieplūšana var novest pie asiņainiem konfliktiem. «Kas atbildēs, kad līs pirmās asinis, kad sāksies starpetniskais konflikts? Un agri vai vēlu tas notiks,» sacīja A. Tkačevs, kā piemēru minot Kosovu, kur islāmticīgie albāņi «sākuši iznīcināt baznīcas, uzspieduši savu kultūru, reliģiju, uzsākuši konfliktus».

Krievijas Sabiedriskās palātas loceklis Aleksandrs Sokolovs uzskata, ka gubernatora izteikumi ir uztverami kā starpetniskā naida kurināšana, par ko var sodīt ar diviem gadiem cietumā. «Tkačeva kungs Krievijas Ziemeļkaukāza reģionus identificē kā valstij nepiederīgas, naidīgas teritorijas un aicina iedzīvotājus norobežoties, izmantojot nelikumīgus bruņotus veidojumus. Šo veidojumu mērķis nav atbalstīt likumu un kārtību, bet novērst pilsoņu pārceļošanu no viena reģiona uz otru,» A. Sokolovu citē The New York Times.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits