Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Amatpersona: Krievijas Belgorodas apgabalā no Ukrainas ieradušies tūkstošiem cilvēku

Ukrainas Harkivas un Luhanskas apgabaliem līdzās esošā Krievijas Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs paziņojis, ka tūkstošiem cilvēku šķērsojuši robežu, ierodoties no Ukrainas.

"Pēdējās diennakts laikā robežu šķērsojuši tūkstošiem cilvēku. Lielākā daļa no viņiem ar saviem transportlīdzekļiem devušies pie radiem. Šobrīd reģionā 27 pagaidu izmitināšanas centros ir izmitināti 1342 cilvēki," teikts Gladkova video paziņojumā sociālajos medijos. "Mēs gatavojamies nosūtīt 500, 200 un 50 no tiem uz citiem reģioniem."

Viņš piebilda, ka bēgļu situācija tiek kontrolēta.

"Pārbaudes punkti, kas vakar bija pārpildīti - šobrīd rindās vispār nav cilvēku. Ikviens, kurš stāvēja rindā, ieguva iespēju šķērsot naktī. Esmu ļoti pateicīgs robežsargiem, muitniekiem, visām tiesībsargājošajām iestādēm, kas ātri reorganizējās, un šī pārstrukturēšana, operativitāte ļāva mums reaģēt uz šo izaicinājumu, kas bija vakar," paziņoja gubernators.

"Daudzi cilvēki ieradās bez drēbēm, bez pirmās nepieciešamības lietām. Cenšamies palīdzēt visā, kas nepieciešams. Satikām, pabarojām, izguldījām. Ceru, ka izdarījām visu iespējamo, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri nonākuši ļoti sarežģītā situācijā," pavēstīja Gladkovs.

Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs svētdien ziņoja, ka Krievijas okupanti un kolaboracionisti bēg no Luhanskas apgabala Krievijas virzienā.

Luhanskas, Alčevskas un citu 2014.gadā ieņemto pilsētu okupanti kravā koferus, rindas uz izbraukšanu ir kilometriem garas, pavēstīja Haidajs.

"Pārvietošanās ir milzīga. Vietām notiek cīņas, bet pārsvarā okupanti bēg," apliecināja Haidajs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits