Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Amerikāņu ģimenes nevar pabeigt Krievijā dzimušu bērnu adopcijas procesu

Daudzas amerikāņu ģimenes nevar pabeigt Krievijā dzimušu bērnu adopcijas procesu, apsūdzot tajā vietējās varas iestādes. ASV arī pieprasa, lai Krievija izskaidro, kā tiks ieviests dzīvē tā dēvētais Dimas Jakovļeva likums par bērnu adopcijas aizliegumu. Bet tikmēr jaunākā statistika liecina, ka Krievijā adoptējamo bērnu ir aptuveni 7 reizes vairāk nekā ģimeņu, kas vēlētos viņus pieņemt, ziņo Latvijas radio.

Pēc tam, kad Krievijā stājies spēkā aizliegums amerikāņiem adoptēt Krievijā dzimušus bērnus, vairākas Savienoto valstu ģimenes saskārušās ar grūtībām, pabeidzot jau pēdējā fāzē nonākušo adopcijas procesu. Lai arī par daudzu bērnu adopciju jau ir saņemts attiecīgs tiesas spriedums, jaunajiem audžu vecākiem netiek izsniegti nepieciešamie dokumenti, tostarp dzimšanas apliecības un pases.

Krievijas ierēdņi reģionos bieži vien gaida Augstākās tiesas un tieslietu ministrijas spriedumus un rekomendācijas par likuma izpildi. Kā paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, uz ASV varēs doties tikai tie bērni, kuru adopciju pirms likuma stāšanās spēkā apstiprinājusi tiesa. Pārējiem būs jāpaliek Krievijā. Tikmēr jaunākā statistika liecina, ka pašlaik Krievijā audžu ģimenes būtu nepieciešamas 128 tūkstošiem bērnu bāreņu, taču oficiāli vēlmi adoptēt kādu no viņiem izteikušas vien 18 tūkstoši ģimeņu, informē Latvijas radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits