Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: Krievijā netic Kremļa mēģinājumiem "uzlauzt" ASV vēlēšanas

ASV bāzētā pētījumu centra Pew Research Center veiktā aptauja liecina, ka pārliecinoši lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju netic ziņām par Kremļa mēģinājumiem iejaukties ASV prezidenta vēlēšanu procesā. Turpretī, ja runa ir par ASV, sabiedrības noskaņojums Krievijā ir pretējs - tur iedzīvotāji uzskata, ka Savienotās Valstis aktīvi iejaucoties citu valstu iekšpolitikā.

Dienu pēc tam, kad amerikāņu IT gigants Microsoft nāca klajā ar paziņojumu, ka novērsti kārtējie kiberdraudi, kuriem "kājas aug" Krievijā, Pew Research Center publiskoja datus, kuri vēsta - aptuveni septiņi no desmit Krievijas iedzīvotājiem netic, ka Kremlis ar hakeru palīdzību mēģināja ietekmēt 2016. gadā notikušo ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu. Vien 15% aptaujāto pauda uzskatu, ka Maskava mēģinājusi iejaukties vēlēšanu gaitā, kamēr 14% nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Vērojama arī neliela atšķirība viedokļos, ja respondentus sadala vecuma grupās, proti, vecāki ļaudis biežāk ir pārliecināti, ka Kremlis neiejaucās ASV vēlēšanu procesā.

Tomēr, ja jautājumu uzdod plašāk, proti, vai Krievija mēģinājusi iejaukties citu valstu iekšpolitikā, sabiedrībā viedokļi dalās līdzīgi - aptuveni puse uzskata, ka jā, bet otra puse - nē. Turpretī, ja šādu pašu jautājumu uzdod par ASV, tad 85% Krievijas iedzīvotāju ir pārliecināti - Vašingtona iejaucoties citu valstu iekšējās lietās.


Lasi vēl: 


​Aptuveni puse Krievijas iedzīvotāju arī uzskata, ka citu valstu iekšpolitikā iejaucas Vācija, kamēr lielākā daļa iedzīvotāju ir pārliecināti, ka tādas lielvalstis kā Ķīna un Kanāda atturas no mēģinājumiem ietekmēt citu valstu iekšpolitiku.

Tāpat lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju aizvien uzskata, ka NATO ir drauds Krievijai - tādu viedokli pauda 80% aptaujāto. Vienlaikus iedzīvotāji redz Krievijas lomas palielināšanos globālajā arēnā, tomēr aizvien vairāk nekā puse uzskata, ka "Krievija pasaulē netiek pienācīgi respektēta".

Pew Research Center aptauja veikta laika periodā no šā gada 22. maija līdz 23. jūnijam, un tajā viedoklis prasīts 1000 respondentu izlasei.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka hakerim nav obligāti nepieciešams rīkojums no Kremļa. Tā ir ļoti specifiska tauta un ignorē visus, arī Kremli.
utt
u
Kas ietekmē vēlēšanas visvairāk? SLINKUMS. Nu negribās man iet balsot. Jāiet uz veikalu pēc miltiem. Lietus šodien līst. Vēders sāp.Neizgulējos. Draudzene atnāca. Kaķim dzemdības. Vēlēšanu apmeklējums ir absolūti neprognozējams. Arī Latvijā. Kāda nozīme vai man partija patīk vai nepatīk... Neaizgāju. Kurpei šņorīte pārtrūka...
zrz
z
Te tāda spriešana par to, kas ir lielvara vai lielvalsts. Paskatieties novērošanas kameras video par kautiņu vakar Tambovas diskotekā. Pagrūda zēnu. Piekāva 5. Divus līdz nāvei. Lielvara ir tā, kas var piedauzīt visus kaimiņus un konkurentus līdz nāvei. Kultūra vai labklājība šeit nav svarīgi. Lielvara ir tā, kura var piesist visus. Tas ir galvenais. Pārejais ir nesvarīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits