Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Asi kritizē Lavrova salīdzinājumu – atbalstu Ukrainai ar holokaustu

Eiropas Ebreju kongress (EEK) paudis sašutumu par Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumiem, kuros viņš salīdzinājis Eiropas valstu atbalstu Ukrainai ar Ādolfa Hitlera karu pret PSRS. EEK paziņojumā arī pieprasījis S. Lavrovam atvainoties un atsaukt savus izteikumus. Asu kritiku S. Lavrova izteikumiem paudis arī ASV Baltais nams, vēsta RFE/RL.

Krievijas Ārlietu ministrijas vietnē internetā vēstīts, ka 18. janvārī preses konferencē S. Lavrovs paziņoja: "Tāpat kā Napoleons praktiski visu Eiropu mobilizēja pret Krievijas impēriju, kā Hitlers mobilizēja un sagrāba, apbruņoja lielāko daļu Eiropas valstu un raidīja tās pret Padomju Savienību, tagad ASV izveidojušas koalīciju no praktiski visiem eiropiešiem, kas ietilpst NATO, un ne tikai, arī no Eiropas Savienības loceklēm, un caur Ukrainu pastarpināti karo pret mūsu valsti ar to pašu uzdevumu – "Krievijas jautājuma" galīgo atrisinājumu. Pašlaik Rietumu politiķi (ne tikai no Baltijas, Polijas, bet arī no "saprātīgākām" valstīm) saka, ka Krievijai jācieš stratēģisks zaudējums."

"Mēs esam šokēti un satriekti par ministra Lavrova izteikto salīdzinājumu starp demokrātisko valstu koalīcijas darbību un Hitlera realizēto sešu miljonu ebreju vajāšanu un nonāvēšanu holokaustā. Šī ir holokausta [būtības] sagrozīšana, un mēs pieprasām Lavrova kungam nepārprotami atvainoties un atsaukt šos komentārus," EEK vietnē citēts tā prezidenta Ariela Muzikanta paziņojums.

Baltā nama nacionālās drošības jautājumu runasvīrs Džons Kērbijs brīfingā teica, ka S. Lavrova izteikumi ir tik absurdi, ka gandrīz vai nav vērts uz tiem reaģēt citādi, kā "patiešām aizskarošā manierē, kādā viņš centās mūs pasniegt, salīdzinot ar Hitleru un holokaustu". "Kā viņš uzdrošinās kaut ko salīdzināt ar holokaustu, īpaši jau karu, kuru viņi [paši] sāka!" Dž. Kērbija sacīto citē RFE/RL.

EEK prezidents atgādinājis, ka šī nav pirmā reize, kad S. Lavrovs izmantojis salīdzinājumu ar holokaustu un Hitleru saistībā ar karu Ukrainā. Maijā Izraēlas valdība pieprasīja Krievijas atvainošanos pēc tam, kad S. Lavrovs intervijā izteicās, ka Ā. Hitleram ir bijušas ebreju saknes un ka lielākie antisemīti ir paši ebreji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits