Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV kompānija: Satelītattēli liecina par jaunu Krievijas karaspēka izvietošanu Ukrainas robežas tuvumā

Satelītattēli liecina, ka Ukrainas robežas tuvumā izvietoti papildu Krievijas karavīri un militārais aprīkojums, paziņojusi ASV satelītu izpētes kompānija "Maxar".

Attēli liecina "vairākus bruņojuma un karavīru izvietošanas uz lauka gadījumus", atstājot esošos militāros objektus mežos un laukos 15-30 kilometrus no Krievijas robežas ar Ukrainu, atklājusi kompānija.

Svētdien fotografētajos attēlos redzams, kā kravas automašīnas tehnikas pārvietošanai brauc pa sniega klātajiem laukiem mežainā apvidū netālu no ceļiem. Attēlos redzamas arī dažas ēkas.

Svētdien un 13.februārī veiktu satelīta attēlu analīze norāda uz karavīru un aprīkojuma pārvietošanu trīs vietu tuvumā Krievijas dienvidrietumos, vēstīja Kolorādo štatā bāzētā satelīta kompānija.

"Maxar" informēja, ka svētdien lielākā daļa kaujas vienību un atbalsta aprīkojuma ir izvesta no Solotiem un apkaimē ir redzamas lielas automašīnas transportlīdzekļu pārvadāšanai, kā arī bruņojuma kolonnas.

"Bruņojums izvietots arī uz austrumiem netālu esošajos Valujkos, Krievijā laukā apmēram 15 kilometrus uz ziemeļiem no Ukrainas robežas," piebilda kompānija.

ASV kompānija noradīja, ka vairākas jaunas bruņojuma izvietošanas vietas redzamas laukos uz ziemeļrietumiem no Belgorodas, kas ir apmēram 30 kilometru attālumā no Ukrainas robežas. Šeit lielākā daļa bruņojuma un karavīru izvietoti mežos vai tuvu mežiem, bet citas rotas lieluma vienības izvietotas fermu un/vai rūpnīcu teritorijās.

ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, piektdien žurnālistiem sacīja, ka 40-50% [Ukrainas robežas tuvumā izvietoto Krievijas karavīru] ir uzbrukuma pozīcijā. Viņi pēdējo 48 stundu laikā ieņēmuši taktiskās pozīcijas".

Krievija pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. ASV prezidents Džo Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā, tostarp uzbrukt galvaspilsētai Kijevai. Krievija gan joprojām tādus plānus noliedz.

Pēdējās dienās pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītie kaujinieki apsūdz Ukrainu uzbrukumos un diversiju organizēšanā. Ukraina šīs apsūdzības noliedz un uzskata par provokācijām, lai rastu ieganstu Krievijas karaspēka iebrukumam. No prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajām Ukrainas austrumu teritorijām uz Krieviju tiek izvesti desmitiem tūkstošu cilvēku, kurus Krievijas amatpersonas dēvē par bēgļiem.

 

svaigiem dārzeņiem

1. Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits