Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV: Krievija turpina būtiski pārkāpt Līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju

Krievija turpina būtiski pārkāpt Līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT), pēc ASV un Krievijas diplomātu sarunām Ženēvā paziņojusi savienoto Valstu delegācijas vadītāja.

INFT 1987. gadā Vašingtonā parakstīja toreizējais ASV prezidents Ronalds Reigans un Padomju Savienības līderis Mihails Gorbačovs.

ASV uzskata, ka Krievija ir pārkāpusi šo līgumu, izstrādājot spārnoto raķeti 9M729, un ASV prezidents Donalds Tramps oktobrī paziņoja, ka Savienotās Valstis no līguma izstāsies, ja Krievija nepārstās to pārkāpt.

"Tikšanās lika vilties, jo ir skaidrs, ka Krievija turpina būtiski pārkāpt šo līgumu, un tā nebija sagatavojusies paskaidrot, kā gatavojas atgriezties pie pilnīgas un pārbaudāmas [līguma] ievērošanas," pēc tikšanās paziņoja ASV Valsts sekretāra vietniece ieroču kontroles un starptautiskās drošības jautājumos Andrea Tompsone.

"Mūsu vēstījums bija skaidrs: Krievijai ir jāiznīcina neatbilstošā raķešu sistēma," viņa piebilda.

Sarunas notika Krievijas diplomātiskajā misijā Ženēvā, un Maskavas delegāciju vadīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

Maskava šīs sarunas vēl nav komentējusi, bet Rjabkovs pirms tam izteicās, ka nav optimistiski noskaņots.

Viņš norādīja, ka ASV pēdējā laikā ir pastiprinājušas savu retoriku, ko Maskava neuzskata par labvēlīgu signālu.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Vašingtona izstāsies no INFT 60 dienu laikā, ja Krievija nedemontēs raķetes, ko ASV uzskata par šī līguma pārkāpumu.

Top komentāri

:)
:
Jēņki jau sen pārkāpuši to līgumu ar saviem PRO Polījā un Rumānījā, jo tie nav tikai pretgaisa sistēmas, bet tajos var ielādēt vecos labos Tomohaukus, kuru virszemes bāzēšanās ir AIZLIEGTA ar to līgumu! Un lai jeņķi mazāk dirš, tie NEKO NAV LIKVIDĒJUŠI pēc savstarpējiem līgumiem ar krieviem, krievi gan visu izpildīja!
Ilona Kulda
I
Kremlis ir melojis vienmēr un melos arī turpmāk
Scorseze
S
PSRS ir likvidējusies, atstājusi Eiropas valstis kurās tai bija tieša ietekme un kurās atradās PSRS karaspēks kopš Otrā pasaules kara beigām, taču ASV ne tikai nav aizvākusies no Eiropas, bet iekārto savas karabāzes un izvieto savas raķešu sistēmas arvien vairākās Eiropas valstīs, ko šīs raķetes vispār dara ārpus ASV robežām. Atšķirībā no ASV, Krievija šobrīd savas raķetes ir izvietojusi tikai savā teritorijā, izņēmot stratēģiskās zemudenes, taču šādas zemūdenes ir arī ASV, Anglijai, Francijai. Kad vienreiz Eiropai apniks dejot pēc ASV stabules, jo jeņķi visu laiku kviec par to ka Krievija itkā izmanto gāzes tirdzniecību lai ietekmētu kaimiņvalstu politiku, taču nekādi pierādījumi tam netiek uzrādīti, taču paši amerikāņi nepārtraukti izmanto tirdniecības sakarus ar ES lai šantažētu Eiropu. Nav noslēpums, ka ASV ir viens no lielākajiem noieta tirgiem Eiropas precēm, tad nu ASV regulāri saka, neļausiet mums ko darīt kā gribam, pārskatīsim ievedmuitu vai pat ES kompāniju darbu ASV, tā lūk
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits