Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ASV: Krievijas algotņi uzstādījuši mīnas Tripolē un tās apkaimē

ASV armija apsūdzējusi Krievijas privāto militāro organizāciju Vagner mīnu un citu spridzekļu uzstādīšanā Lībijas galvaspilsētā Tripolē un tās apkaimē, tādējādi pārkāpjot ANO ieroču embargo Lībijai.

ASV militārā pavēlniecība Āfrikā (Africom) paziņoja, ka tai ir "pārbaudīti fotogrāfiski pierādījumi", ka Vagner kopš jūnija vidus ap Tripoli un Sirtas virzienā uzstāda mīnas.

"Krievijas valsts finansētā Vagner grupa demonstrē totālu necieņu pret lībiešu drošību," pavēstīja Africom operāciju direktors ģenerālmajors Bredfords Gerings. "Vagner grupas bezatbildīgā taktika pagarina konfliktu un ir vainīga par nevainīgu civilistu ciešanām un nāvi. Krievijai ir vara viņus apturēt, taču ne gribas."

Krievija Lībijā atbalsta komandiera Halifas Haftara spēkus, kas karo pret starptautisko atzīto valdību Tripolē. Maijā ANO diplomāti apstiprināja, ka Lībijā karo Vagner algotņi.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pretendē divas konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

Tripoles valdību atzīst ANO un atbalsta Turcija un Katara, bet Tubrukas valdību atbalsta Krievija, Ēģipte, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE). Tubrukas valdība pastāv ar Haftara spēku militāro atbalstu.

Situācija Lībijā saasinājās pērn, kad Haftara spēki aprīlī sāka uzbrukumu Tripoles ieņemšanai. Taču Turcijas sniegtais atbalsts valdībai Tripolē mainījis spēku līdzsvaru un Haftara spēki pēdējos mēnešos spiesti atkāpties.

Top komentāri

Krievi karu negrib.
K
Ja neticat, pajautājiet to krievu maķēm! Krievija - tas ir MIERS!
00
0
Tas ir kāds brīnums? "Pavārs" strādā visur ar Khuilo atļauju.
janis labais
j
Ja libija nebutu naftas, ta ne ASV, ne kau citu neinteresetu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits