Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Britu izlūki: Krievijas aizsardzības ministra vietnieks zaudējis amatu neatrisināto loģistikas problēmu dēļ

Ģenerālpulkveža Mihaila Mizinceva atbrīvošana no Krievijas aizsardzības ministra vietnieka amata varētu liecināt par kritiskajām problēmām, ar ko Krievija sastapusies pret Ukrainu izvērstās ieilgušās agresijas gaitā, teikts britu militārā izlūkdienesta ziņojumā.

Mizincevs bija atbildīgs par okupācijas karaspēka materiāli tehnisko nodrošinājumu, bet 2022.gada pavasarī vadīja Mariupoles blokādi un bombardēšanu.

Kaut arī Mizinceva atlaišana uzreiz netika apstiprināta, noplūdusī informācija liecina, ka sarežģījumi ap loģistiku ir Krievijas ieilgušās agresijas problēmu centrā.

Krievijas bruņotajiem spēkiem trūkst ieroču sekmīgam uzbrukumam, un tas savukārt rada iekšējās domstarpības, visupirms jau Aizsardzības ministrijas un algotņu grupējuma "Vagner" starpā.

"Krievija joprojām prioritāro uzmanību velta savas aizsardzības rūpniecības mobilizācijai, bet tā joprojām netiek galā ar kara laika prasībām," teikts ziņojumā.

"Laikā, kad Krievijas politiskie līderi uzstāj uz panākumiem kaujas laukā, Krievijas loģistikas speciālisti nonākuši krustugunīs," norāda izlūkdienests.

27.aprīlī sociālajos tīklos parādījās pirmā informācija, ka par Mariupoles miesnieku dēvētais Mizincevs atbrīvots no amata. Ši informācija tika oficiāli apstiprināta nedēļas nogalē.

Viņa vietā iecelts līdzšinējais Krievijas nacionālās gvardes vadītāja vietnieks Aleksejs Kuzmenkovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits