Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dānijas Carlsberg apstiprina kontroles zaudēšanu meitasuzņēmumā Krievijā

Dānijas dzērienu ražotājs Carlsberg trešdien apstiprināja, ka ir zaudējis kontroli pār alus darīšanas biznesu Krievijā.

Pēc tam, kad trešdien oficiāli tika publicēts Krievijas diktatora Vladimira Putina dekrēts "Carlsberg Group" vairs Krievijā nekontrolē ne "Baltika Breweries" pārvaldību, ne darbību, paziņoja Kopenhāgenā bāzētais uzņēmums.

Kā norādīja kompānijā, vadības maiņa veikta bez "Carlsberg" informēšanas vai piekrišanas.

"Krievijā "Carlsberg Group" ir strādājusi atbilstoši vietējiem noteikumiem un regulējumiem, un šādu attīstību vērtē kā negaidītu," lasāms Dānijas uzņēmuma paziņojumā, kurā uzņēmums paudis apņēmību izvērtēt notikušā juridiskās un darbības sekas.

Svētdien "Carlsberg" paziņoja par to, ka "Baltika Breweries" ar prezidenta dekrētu Krievijā noteikta pagaidu valsts administrācija.

"Carslberg" ir viens no lielākajiem dzērienu ražotājiem pasaulē.

Mēnesi pēc tam, kad pērn februārī Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, "Carlsberg" paziņoja par nodomu pilnībā aiziet no Krievijas tirgus un pārdot savu biznesu šajā valstī. "Baltika" tiek uzskatīts par lielāko alus ražotāju Krievijā.

Pirms nepilnām četrām nedēļām "Carlsberg" paziņoja, ka ir atradis pircēju Krievijas biznesam, tomēr ir jāsaņem nepieciešamās Krievijas varasiestāžu atļaujas. Nedz potenciālais pircējs, nedz pārdošanas cena nav publiskota.

Svētdien "Carlsberg" apšaubīja, vai pašreizējos apstākļos pārdošana būs iespējama.

Jau vēstīts, ka Putins ir devis rīkojumu pārņemt "Carlsberg" un Francijas pārtikas ražotāja "Danone" Krievijas uzņēmumus pēc tam, kad interesi par šiem aktīviem izrādījuši Kremlim tuvu stāvošas personas, atsaucoties uz avotiem, vēstīja laikraksts "Financial Times".

Otrdien par "Danone" uzņēmumu pārvaldnieku iecelts Čečenijas lauksaimniecības ministrs Jakubs Zakrijevs, savukārt ilggadējais Putina līdzgaitnieks Taimurazs Bolojevs iecelts par "Carlsberg" meitas uzņēmuma "Baltika" direktoru, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

"Carlsberg" pieder Latvijas dzērienu ražotājs "Aldaris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits