gada rudens referendumā izdarījuši pareizo izvēli, kas viņiem ļāvusi beidzot tikt galā ar šķietami nebeidzamo pārejas periodu un nodoties pilnvērtīgai dzīves baudīšanai. Varbūt pat tā, kā to dara ES zemē Itālijā, kur restorāni, atskaitot tikai pašus ekskluzīvākos, allaž ir pilni un neviena vakara ēdienreize nav īsāka par divām trim stundām. Taču atdzimt Jaunajam restorānam būs lemts jau citā vietā. Pirms pāris nedēļām bijušā Žagara lolojuma vieta atkal gastronomiski atdzīvojusies, un šķiet, ka ļoti veiksmīgi - restorāns, kurš jau pirmajās nedēļās, kad plašāka publika vēl īsti nav apjautusi tā parādīšanos, nevar sūdzēties par apmeklētāju trūkumu, Rīgai ir labs rādītājs. Šķiet, ka ne tikai cerētās augusta saules vietā ne īpaši gaidīti uznākušais lietus ir vainojams pie tā, ka jaunatklātā Berga bazāra itāļu restorāna Fellini zālē jau uzreiz valda rosība. Vēsturiski un arī klimatiski ņemot, itāļiem ir bijis pietiekami daudz laika izkopt ēšanas tradīcijas, lai interese par jaunu «itāli» būtu lielāka un noturīgāka nekā par roņu un vaļu ēdienu restorāna piedāvājumu. Turklāt, ja ne zināšanas un paša pieredze, tad vismaz sestais prāts ikvienam latvieša vēderam čukst priekšā, ka itāļi patiesībā pārtiek ne tikai no picām un ka kārtīgā itāļu restorānā pica nebūt nav obligāts ēdiens, pareizāk sakot, ka bez tās tur var iztikt. Šīs cerības attaisnot uzņēmies Fellini acīmredzot ir pirmais kārtīgais itāļu restorāns Rīgā: ne tikai saimnieks un pavārs ir itāļi, bet arī apmeklētāju skaitā dzird itāļu valodu, un tas jau ir pavisam drošs rādītājs. Fellini interjers ir saulaināks un mājīgāks, nekā bija Žagaram. Vīnu kartē netrūkst itāļu un citu zemju vīnu, bet ēdienus tiešām ir vērts nogaršot, lai izjustu starpību un saprastu, ka ir vērts maksāt. Svaigas zivis, vēži, astoņkāji, dažādas pastas un citi produkti, izlaisti caur pavāra neapolieša dienvidnieciskajām rokām un samiksēti reizēm itin neparastās kombinācijās, iemanto spēju izkust jūsu mutē tik brīnišķīgi, ka uz mirkli var aizmirst pat to, ka vasaras sauli mums nu atkal gandrīz gadu neredzēt. Kaut nu šis negrozāmais fakts neaizbaidītu no Rīgas Fellini itāļus! --- Itāļu restorāns Fellini Marijas ielā 13 (Berga bazārā Žagara Jaunā restorāna vietā) Atvērts no 12.00 līdz 24.00 Mēs ēdām: Vitello tonnato (teļa gaļas fileja tunzivs mērcē) Ls 3,90 Linguine alla pescatora Marechiaro (lingvīni ar jūras veltēm) Ls 6,90 Filetto di sogliola burro e salvia (jūras mēle ar salvijām) Ls 10,50 --- ATMOSFĒRA * * * * * INTERJERS * * * * APKALPOŠANA * * * * * ĒDIENKARTE
Dzelteni, dzelteni aizkari
Ēdienus ir vērts nogaršot, lai izjustu starpību un saprastu, ka ir vērts maksāt Pieminēsim ar labu vārdu Žagara Jauno restorānu. Varbūt tas tiešām bija par vēsu un atturīgu straujajam pārmaiņu laikam un atdzims Eiropas Savienībā, kad latvieši to vien darīs kā sēdēs restorānos un priecāsies par to, ka 2003.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

