Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Erdogans apsūdz Krieviju raķešu piegādāšanā kurdu separātistiem

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans apsūdzējis Krieviju par pretgaisa aizsardzības ieroču piegādāšanu kurdu bruņotajam separātistu grupējumam Kurdistānas Strādnieku partija (PKK)."Teroristiem ir Krievijas piegādāti pretgaisa aizsardzības ieroči un raķetes," viņa teikto citēja Turcijas mediji.

Erdogans pauda, ka ieroči esot piegādāti caur Irāku un Sīriju.Turcijas lielākoties kurdu apdzīvotajos dienvidaustrumos šomēnes nokrita armijas helikopters, bojā gāja divi karavīri. Sākotnēji armija paziņoja, ka notikušais ir tehniskas kļūmes rezultāts, bet PKK vēlāk publiskoja video, kurā redzams ar pretgaisa aizsardzības ieroci bruņots kaujinieks, kas uzņēmās atbildību par helikoptera notriekšanu.Tiek uzskatīts, ka tā ir pirmā reize pēdējo gadu laikā, kad PKK izmantojusi šādu ieroci un kopumā trešā reize, kad grupējums notriecis šāda tipa helikopteru.Krievija noraidījusi Turcijas ierosinājumu izveidot divpusēju darba grupu, kuras izdevums būtu izpētīt iespējas uzlabot abu valstu attiecības."Nekāda darba grupa nespēj atrisināt šo problēmu. To var izdarīt tikai Turcijas vadība," Krievijas ziņu aģentūra TASS citēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu.Putins vizītes laikā Atēnās pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Krievija nav saņēmusi atvainošanos vai kompensāciju par Turcijas pērn uz robežas ar Sīriju notriekto Krievijas bumbvedēju.Krievijas un Turcijas attiecības saasinājušās, kopš 24.novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju Su-24. Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara atteikusies atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.Kopš pagājušā gada jūlijā sagruva divus gadus ilgušais trauslais pamiers, Turcijas armija valsts dienvidaustrumos atsākusi plašas militārās operācijas pret PKK kaujiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits