Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: Armēņi pieprasa Krievijas karavīra izdošanu

Armēnijā pēc tam, kad klajā nāca ziņas par Krievu karavīru, kurš pirmdien nogalināja sešu cilvēku ģimeni, izcēlušies vardarbīgi protesti, kuros cietuši jau vismaz 12 cilvēki, ziņo raidsabiedrība BBC.  

Sadursmes sākās, kad vairāki tūkstoši protestētāju devās uz Krievijas vēstniecību, lai pieprasītu karavīra izdošanu, bet viņus aizkavēja armēņu policija. 

Otrdien Armēnijā tika arestēts Krievijas karavīrs Valērijs Permjakovs, kuru apsūdz par sešu vienas ģimenes locekļu nogalināšanu. Permjakova dienesta vieta bijusi Krievijas armijas bāze Gjumri pilsētā, 120 kilometrus uz ziemeļiem no Armēnijas galvaspilsētas Erevānas. 

Pēc pirmdien notikušā slaktiņa viņš no bāzes pazudis. Karavīru aizturējuši Krievijas robežsargi, kas patrulē uz Armēnijas robežas ar Turciju, vēstīja aģentūra LETA.

Karavīrs šobrīd atrodas Krievijas karabāzē un krievu aizsardzības ministrs sacījis, ka notiks izmeklēšana, tomēr nav ziņu, ka Permjakovs tiks izdots Armēnijai. 

Pēc sākotnējām versijām Permjakovs pirmdien patvaļīgi pametis karabāzi un, paņemot līdzi automātu, devies uz mājām, kur dzīvoja nogalinātā ģimene. Starp upuriem ir arī divgadīgs bērns, raksta aģentūra ITAR-TASS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits