Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gada laikā gandrīz dubultojies Krievijas miljardieru skaits

Krievijas miljardieru skaits pagājušajā gadā gandrīz dubultojies un sasniedzis 101, piektdien vēstī žurnāla Forbes krievu versija.

Patlaban Krievijā ir 101 uzņēmējs, kuru bagātība veido vismaz vienu miljardu ASV dolāru, salīdzinot ar 62 uzņēmējiem pirms gada.

Žurnāls norāda, ka visturīgāko 100 krievu uzņēmēju kopējā bagātība veido 432 miljardus dolāru (209,5 miljardus latu).

Forbes veidotā saraksta pirmajā vietā ierindojas tērauda magnāts un Krievijas vadošās tērauda kompānijas NĻMK īpašnieks Vladimirs Ļisins, kura bagātība pieaugusi līdz 24 miljardiem dolāru (11,6 miljardiem latu), salīdzinot ar 15,8 miljardiem dolāru (7,6 miljardiem latu) pirms gada.

Viņam seko tērauda uzņēmuma Severstaļ īpašnieks Aleksejs Mordašovs ar 18,5 miljardiem dolāru (8,9 miljardiem latu) un investīciju kompānijas Onexim īpašnieks Mihails Prohorovs ar 18 miljardiem dolāru (8,7 miljardiem latu).

Forbes norāda, ka pirmās piecas saraksta vietas aizņem uzņēmēji, kuri darbojas metālrūpniecības nozarē, kompānijas Interros īpašniekam Vladimiram Potaņinam un Metalloinvest īpašniekam Ališeram Usmanovam ierindojoties attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Savukārt Krievijas investīciju grupas Alfa Group vadītājs Mihails Frīdmans un Anglijas futbola kluba Chelsea īpašnieks Romāns Abramovičs izkrituši no topa piecinieka un šobrīd ieņem attiecīgi septīto un devīto vietu.

Tikai dažu Krievijas bagātnieku turība pagājušā gada laikā samazinājusies, taču spilgts izņēmums bija Jeļena Baturina, kuras uzkrājumi samazinājās no 2,9 miljardiem dolāru (1,4 miljardiem latu) līdz 1,2 miljardiem dolāru (582 miljoniem latu).

Baturinas vīrs Jurijs Lužkovs septembrī tika atstādināts no Maskavas mēra amata pēc tam, kad tika iesaistīts baumās par korupciju un labumu sniegšanu savas sievas kompānijai.

Kā ziņots, februārī Krievijas biznesa žurnāls Finans publicēja atsevišķu turīgāko cilvēku sarakstu, kurā pirmajās vietās ierindojās Ļisins, Prohorovs un Usmanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits