Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ISW: Putins atlicis ikgadējo uzrunu kara neveiksmju dēļ

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums atlikt ikgadējo uzrunu Federālajai sapulcei norāda uz to, ka viņš nav pārliecināts par savām spējām formēt Krievijas informatīvo telpu uz pieaugošās kritikas fona, kas pret viņu tiek vērsta pēc iebrukuma Ukrainā, kārtējā izvērtējumā norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Uzrunas pārcelšanas iemeslu vidū ir kara neveiksmes, aiziešana no Ukrainas ziemeļos ieņemtajiem apgabaliem, neveiksmes ap Ukrainas teritoriju aneksiju, ko Krievijas karaspēks nespēj kontrolēt, un sabiedrības neapmierinātība ar mobilizāciju.

Putins, iespējams, vēl cer uzstāties ar grandiozu uzvaras runu 2023.gadā vai arī atliek brīdi, kad viņam nāksies atzīt, ka Krievija nespēs sasniegt Ukrainā paša nospraustos mērķus, skaidro ASV domnīca.

Šobrīd Krievijas prezidents, iespējams, nav pārliecināts par to, ka varēs attaisnot šī kara cenu, vēršoties pie Krievijas sabiedrības un elites.

Putins jau atlicis tradicionālo gada beigu preses konferenci ar sabiedrības piedalīšanos, domājams, šādi cenšoties izvairīties no atbildēm par Krievijas kara neveiksmēm, kā arī lai izvairītos no pārāk klajas manipulēšanas ar jautājumiem, skaidro ISW.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits