Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kemerovas iedzīvotāji pieprasa atklāt patieso ugunsgrēkā bojāgājušo skaitu

Krievijas pilsētā Kemerovā pēc postošā ugunsgrēka lielveikalā Ziemas ķirsis tūkstošiem cilvēku izgājuši ielās, prasot nosaukt patieso traģēdijā bojāgājušo skaitu, vēsta Krievijas mediji.

Stihiskais mītiņš sācies līdz ar sociālajos tīklos izplatītajām runām par to, ka traģēdijā it kā ir simtiem bojāgājušo, bet šī informācija tiekot slēpta. Mītiņa dalībnieki jau vairākas stundas pulcējušies pie apgabala administrācijas ēkas ar galveno prasību, lai tiktu atklāts patiesais ugunsgrēka upuru skaits, kā arī pieprasa vietvaras vadītāja atkāpšanos un tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš otrdienas rītā apmeklēja traģēdijas vietu un slimnīcā nogādātos cietušos.

Putins ir izteicies, ka ugunsgrēks lielveikalā vērtējams kā krimināli sodāma nolaidība.

Kā ticamākais ugunsgrēka iemesls nosaukts īssavienojums elektroinstalācijā, kā arī mazāk ticama versija par to, ka ugunsgrēku izraisīja atklātas liesmas izmantošana veikala telpās.

Pirmdien, atsaucoties uz izmeklētājiem, tika ziņots, ka veikala apsardzes darbinieks esot izslēdzis līdz ar ugunsgrēka sākšanos iedarbojušos trauksmes signalizāciju. Veikalā arī esot bijušas problēmas ar piekļuvi ārkārtas situācijas izmantojamām trepēm.

Otrdien šī informācija precizēta ar faktiem, ka trauksmes signalizācija neesot bijusi darba kārtībā jau kopš 19. marta, bet apsargs ugunsgrēka brīdī nav iedarbinājis manuāli ieslēdzamo nelaimes izziņošanas sistēmu.

Pēc ugunsgrēka aizturēti pieci tirdzniecības centra vadības darbinieki.

Oficiālā informācija liecina, ka negadījumā gājuši bojā vismaz 64 cilvēki, atpazīti 25. Traģēdijas upuru vidū ir vismaz 41 bērns. Vairāk nekā 10 cilvēki aizvien ir bezvēsts pazudušo statusā, tāpat uzskaitīti 67 ievainotie, daļa no viņiem atlabst slimnīcās. 

Top komentāri

reptilis
r
Tur jau lielākais bojā gājušo skaits ir bērni,kuri bija atvesti uz multfilmām un kino....un ,kamēr audzinātājas un daži līdzi esošie vecāki devās iepirkties ,TIKA AIZSLĒGTAS KINOZĀĻU DURVIS,lai bērni neizklīst!
xx
x
ātrās palīdzības ārstas no Kemerovas šodien mītinga pateica taisnību kad bojāgājušo skaits pārsniedz 300, un visi morgi ir pārpildīti bet valdība veel jo projaam slēpj faktisko upuru skaitu https://www.youtube.com/watch?v=XZ2-SCEsJC4
Bobis
B
Iespējams, ka ugunsgrēks nesākās pēc oficiālās versijas. https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=kEEElACYRcE Portālā jauns.lv arī ir tas video, kvalitāte labāka, tikai bez komentāriem. Nezinu, vai var ticēt, lai gan avots viens no drošākajiem, Kemerovā sāk aizturēt tos, kuri mēģina filmēt un fotografēt notikuma vietu un mītiņu, kas patreiz notiek, pilsētas nomalēs manīta bruņutehnika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits