Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākoties ugunsgrēkam, Krievijas lielveikala apsargs izslēdzis trauksmes signalizāciju

Krievijas pilsētā Kemerovā tirdzniecības centrā Ziemas ķirsis līdz ar ugunsgrēka sākšanos esot noreaģējusi trauksmes signalizācija, taču atbildīgais darbinieks to izslēdzis, līdz ar to nav sākta nekavējoša evakuācija, paziņojusi izmeklēšanas komisija. Kā zināms, traģēdijā gājuši bojā vismaz 64 cilvēki.

Vienlaikus izrādījies, ka tirdzniecības centra ēkā bijušas nobloķētas evakuācijas izejas, ikdienā šajā lielveikalā ignorētas vēl arī citas ugunsdrošības prasības, portālam Lenta.ru pavēstījusi izmeklētāju pārstāve Svetlana Petrenko.

Kemerovas politiķis Antons Gorelkins ierakstā sociālajā tīklā Facebook komentējis, ka valdījis vispārējs haoss, un tirdzniecības centrs faktiski kļuva par slazdu un organizēta evakuācija nenotika. Gorelkins arī rakstījis, ka ugunsdzēšamie aparāti, ar kuriem būtu iespējams nelaimi apturēt, pirms tā kļuvusi nekontrolējama, vienkārši neesot darbojušies.

Traģēdija izcēlās svētdien pēcpusdienā. Šobrīd zināms, ka uguns sākusies augšējā stāvā, visticamāk, bērnu rotaļu istabā. Tajā pašā stāvā tobrīd daudz cilvēku atradās gan kinoteātrī, gan boulinga zālē. Liesmu iesprostoti, cilvēki centās glābties, izlecot pa logu. Tā kā tirdzniecības centrā bija daudz atpūtas iespēju ģimenēm un jauniešiem, bojā gājuši daudzi bērni. 

Versijas par iespējamiem cēloņiem ir dažādas, piemēram, ka uguns sākusies, bērnam neuzmanīgi rīkojoties ar šķiltavām, kamēr citos avotos tiek minēta kļūme elektroinstalācijā. 

Glābēji turpina meklēt ugunsgrēka upurus, kaut ēkas konstrukcijas pēc ugunsgrēka dažviet nav uzskatāmas par drošām. Pēc nelaimes aptuveni desmit cilvēki aizvien tiek uzskatīti par pazudušiem, tāpēc viņu meklējumi ir jāturpina, skaidrojis ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs. Varas iestādēm nav zināms, cik cilvēku traģēdijas brīdī kopumā bija tirdzniecības centrā, tāpēc grūti spriest par precīzu cilvēku skaitu, kuri vēl varētu atrasties daļēji nodegušās ēkas drupās.

Par incidenta faktu sākta krimināllieta par cilvēku nonāvēšanu nolaidības dēļ, ugunsdrošības prasību pārkāpumiem un tādu pakalpojumu sniegšanu, kas neatbilst drošības prasībām. Aizturēts lielveikala direktors, par ugunsdrošību atbildīgais, kā arī uzņēmējs, kura telpās ugunsnelaime sākusies.

Šī ir Krievijā postošākā ugunsnelaime teju pēdējo 10 gadu laikā. Vēl traģiskāks izvērtās ugunsgrēks 2009. gadā naktsklubā Permā, kur gāja bojā 156 cilvēki. Savukārt 2007. gadā 63 cilvēki gāja bojā, liesmām nopostot veco ļaužu pansionātu Krasnodarā, bet 2006. gadā 46 cilvēki dzīvību zaudēja, aizdegoties narkoloģiskajai klīnikai Maskavā.

Kemerovas apgabalā pēc nelaimes izsludinātas trīs dienu sēras, un pie traģēdijā nopostītā tirdzniecības centra ļaudis noliek ziedus un bērnu rotaļlietas. Izrādot līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem, ziedi nolikti arī pie Krievijas vēstniecības Latvijā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

vecis
v
LĪDZJŪTĪBA VISIEM CIETUŠAJIEM- līdzīgi kā Zoļikā...cilvēku bezatbildība ir neizmērojama...
CNB
C
Ļoti skumji un briesmīgi. mūsu pašu Dominā evakuācijas durvis, kas ir blakus virpuļdurvīm ir nobloķētas, lai gan obligāti jābūt vaļā.
xlr
x
Apsargs, diemžēl, ir intelektuāla diagnoze bezdarbniekiem vienmēr un visur. Īsti, profesionāli apsargi ir tikai kādi 10%.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits