Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kremlis: Iskander izvietošana Kaļiņingradas apgabalā ir Krievijas tiesības

Raķešu kompleksu Iskander izvietošana Kaļiņingradas apgabalā ir Krievijas suverēnās tiesības, un nevienam par to nebūtu jābažījas, otrdien paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Gribu atgādināt, ka tā vai cita bruņojuma izvietošana, to vai citu militāro vienību izvietošana Krievijas teritorijā - tas ir Krievijas teritorijas ekskluzīvi suverēns jautājums," sacīja Peskovs žurnālistiem, komentējot mediju ziņoto par to, ka Krievija Kaļiņingradas apgabalā izvieto raķetes Iskander.

"Krievija nevienam nav draudējusi un nedraud. Taču, protams, Krievijai ir tādas suverēnas tiesības. Un tāpēc tam nez vai vajadzētu būt iemeslam, lai kāds bažītos," piebilda Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Kā ziņots, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis paziņojuši, ka Krievija pirmdien Kaļiņingradas apgabalā izvieto raķetes Iskander, kas spēj nest kodollādiņus, turklāt šoreiz gatavojas dislocēt tās uz pastāvīgu palikšanu.

Kā norādījis Lietuvas aizsardzības ministrs, iepriekš Krievija šos operatīvi taktiskos raķešu kompleksus Kaļiņingradas apgabalā dislocēja tikai uz mācību laiku, bet "šai reizē situācija ir citāda - tā ir pastāvīga dislokācija ar visu nepieciešamo infrastruktūru".

Lietuvas izlūkdienesti iepriekš norādījuši, ka Iskander dislocēšana Kaļiņingradas apgabalā ir potenciāli bīstama galvenokārt tādēļ, ka tos var izmantot, lai kavētu NATO sabiedroto darbību reģionā. Savukārt izmantot šīs raķetes mērķu iznīcināšanai Lietuvas teritorijā faktiski nav vajadzības, jo tam pietiktu ar jau esošo potenciālu.

Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins aģentūrai LETA pavēstīja, ka Krievija plāni par raķešu Iskander izvietošanu Kaļiņingradas apgabalā apliecina, ka Latvijai kopā ar NATO sabiedrotajiem jāturpina nopietni investēt modernā pretgaisa aizsardzībā.

Ballistisko raķešu sistēma Iskander, kas iekļauta Krievijas armijas bruņojumā kopš 2006.gada, ir paredzēta stratēģiski svarīgu objektu iznīcināšanai, un tās darbības rādiuss ir no 50 līdz 500 kilometriem, bet pēc dažiem datiem - līdz 700 kilometriem.

Top komentāri

Grigorijs
G
Ja kas, tad Kaliningrada krieviem ir jatbrivo un ir jaizvacas, jo ires tiesibas uz so zemes gabalu Krievijai izbeidzas 1995. gada. Pec II Pasaules kara Krievijai tika izirets sis zemes gabals uz 50. gadiem, no 1945-1995. gadam un nav dzirdets, ka ES butu ar Krieviju noslegusi jaunu Ires ligumu par sis zemes iziresanu.
Def
D
nu ko tad krieveļi cepas ka nato kur raķetes izvieto????paši var bet citi nē? divkoši un meļi kā vienmēr.
Likums
L
1945. gadā Potsdamas miera konferencē Kēnigsbergu un Austrumprūsijas ziemeļdaļu piešķīra PSRS pārvaldībā uz 50 gadiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits