Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kremlis: Lielbritānijai jāpierāda Krievijas vaina Skripaļa saindēšanā vai jāatvainojas

Lielbritānijai jāpierāda, ka Krievija bijusi iejaukta Anglijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušajā uzbrukumā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam, vai arī jāatvainojas, pirmdien paziņoja Kremlis.

"Agrāk vai vēlāk uz šīm nepamatotajām apsūdzībām būs jāatbild - vai nu tās jāatbalsta ar kaut kādiem pierādījumiem, vai arī pienācīgā veidā jāatvainojas," sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Viņš arī atbildēja uz jautājumu, vai attiecību saasināšanās ar Rietumiem ir sekmējusi prezidenta Vladimira Putina sniegumu svētdien notikušajās valsts galvas vēlēšanās.

"Šajā gadījumā runa ir par pilnībā grūti izskaidrojamu, neskaidras motivācijas, nepamatotu melu plūsmu no Lielbritānijas vadības puses uz Krieviju," viņš sacīja.

Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.

 

Top komentāri

:)
:
Salmu putnubiedeklis murgo, kā vienmēr! :) Kremlim nebija ne motīva, ne vajadzības... un arī moments nemaz nav piemērots - dažas dienas pirms vēlēšanām un mēnešus pirms PČ futbolā! Toties, turpat Solsberijā ir lielākā GB ķimiskā laboratorija Porton Down, kurā arī varēja sintezēt šo vielu, kuras formulu nodeva atklātībā vēl 90-o gadu vidū izbraukušais uz ASV krievu zinātnieks Vils Mirzojanovs, kuru oficiāli izlaida VDK eks-priekšnieks Sergejs Kovaļovs ar vārdiem: "da kādi tur valsts noslēpumi, ja mēs ar Ameriku jau parakstījām visu veidu militāro indējošo vielu iznīcināšanas plānu?"Par šo plānu pilnīgu izpildi, ANO speciālās komisijas uzraudzībā, krievi jau atskaitījušies vēl gadu atpakaļ, starp citu, atšķirībā no ASV un NATO vispār! :)
rus slepkava
r
atvainojies man par to, ka nomaitāju cilvēkus
N
N
Litvinenko lieta izmekleta un pieradita tiesa 100%,bet krievam nevar pieradit neko , vini saka "nastamnetu" pat kad nogalina vairakus simtus krievu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits