Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Kremlis noliedz ziņas par Krievijas karavīru bojāeju Sīrijā

Kremlis noliedzis ziņas par trīs Krievijas karavīru iespējamu bojāeju kaujās Sīrijā, vēsta The Moscow Times. Otrdien ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz avotu Bašāra el Asada režīmu atbalstošajās militārajās struktūrās, vēstīja, ka kaujās cietuši trīs, bet ievainoti vēl vairāki Krievijas armijas karavīri.

Viņi, kā pavēstījis avots, nogalināti, kad pozīcijām piekrastes pilsētas Latākijas apkaimē trāpījis nemiernieku raidīts artilērijas lādiņš. Par Sīrijas konfliktā nogalinātiem Krievijas karavīriem vēsta arī Ukrainas izlūkdienesti. Ukrainas drošībnieki apgalvo, ka viņu rīcībā esošā informācija liecinot par vairāk 26 nogalinātiem Krievijas karavīriem, kuru mirstīgās atliekas no Sīrijas pārvestas uz Krievijas kontrolēto Sevastopoli Krimā.

Tikmēr Kremlis šīs ziņas noraidījis. "Sīrijā nav gājis bojā neviens Krievijas karavīrs," Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvja teikto citē valsts kontrolētā ziņu aģentūra TASS. Tādu pašu informāciju izplatījusi arī Krievijas vēstniecība Damaskā, uzsverot, ka Krievijas spēki Sīrijā aizvien veic tikai uzlidojumus, bet kaujās uz sauszemes neiesaistās.

Tikmēr Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas, kas monitorē konfliktu, vadītājs Rami Abdulrahmans paziņojis, ka viņa rīcībā esošā informācija apstiprina - Sīrijā kaujās ir gājuši bojā Krievijas pilsoņi, taču, visticamāk, tie ir nevis regulārā karaspēka karavīri, bet brīvprātīgie.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš 30.septembra Sīrijā intensīvi veic gaisa triecienus. Kā apgalvo Kremlis - tie galvenokārt vērsti pret ekstrēmistu organizāciju Islāma valsts, taču regulāri atklātībā nonāk ziņas par uzlidojumos sabumbotām Brīvās Sīrijas armijas un citu Asada oponentu grupējumu pozīcijām.

Rietumu bažas par Krievijas aktivitātēm Sīrijā pieauga arī pēc incidentiem, kad ASV Gaisa spēkiem nācās veikt manevurs, lai izvairītos no potenciāliem bīstamiem incidentiem Sīrijas debesīs.

Otrdien ASV un Krievija parakstīja memorandu par lidojumu drošību Sīrijas gaisa telpā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits