Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievija bloķē ANO Drošības padomes paziņojumu par traģisko Mariupoles apšaudi

Krievija bloķējusi ANO Drošības padomes paziņojuma projektu par situāciju Ukrainā, jo nepiekrita tajā iekļautajiem punktiem par prokrievisko separātistu provokatīvo izteikumu un sestdien notikušās Mariupoles apšaudes nosodīšanu, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Uz šī punkta iekļaušanu paziņojumā uzstāja Lielbritānijas delegācija.Informāciju savā Twitter kontā apstiprina arī Lielbritānijas vēstnieks ANO Marks Laials Grants.

Lielbritānija aicināja nekavējoties ANO Drošības padomes vārdā izplatīt paziņojumu, nosodot civiliedzīvotāju rajonu apšaudi Mariupolē, kā arī aicinot veikt notikušā izmeklēšanu, un pauda cerību "uz ātru paziņojuma saskaņošanu", kas izgāzās Krievijas iebildumu dēļ.

Krievijas pārstāvji ANO Drošības padomē aizbildinājās, ka Krievija paziņojumam nepiekrīt, jo tajā "uzmanība tika veltīta atsevišķu kaujinieku grupu paziņojumiem", vienlaikus pārmetot Rietumiem, ka tie nesaskatot vajadzību nosodīt "Kijevas bieži vien agresīvos paziņojumus un rīcību", citē Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Jau vēstīts, ka sestdienas rītā Ukrainas spēku kontrolē esošā ostas pilsēta Mariupole apšaudīta ar reaktīvajiem mīnmetējiem Grad. Raķetes eksplodējušas civiliedzīvotāju rajonos, tostarp, pēc vairāku mediju vēstītā,  sagraujot arī bērnudārzu. Bojā gājuši 30 cilvēki - 23 uzreiz, bet septiņi vēlāk miruši slimnīcā. Aptuveni simts cilvēki ievainoti.

Traģisko apšaudi asi nosodījusi arī Eiropas Savienība.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) uzsvēris, ka Minskas vienošanās pārkāpšana ir "tikai un vienīgi Krievijas atbildība", un Krievija tādējādi pierāda, ka izvēlas izolāciju un sankciju pastiprināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits