Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievija bloķē ANO rezolūcijas projektu par Lībiju

Krievija trešdien nobloķējusi ANO rezolūcijas projektu par Lībiju, jo dokumentā minēts vārds "algotņi", ziņo diplomāti.

"Rezolūcijā ir dažas nodaļas, kas rada bažas," žurnālistiem pēc Drošības padomes sēdes norādīja Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja. "Mēs nolēmām turpināt mūsu diskusijas ar citiem," viņš piebilda.

Krievija ir apturējusi apstiprināšanas procesu, kas būtu ļāvis sarīkot balsojumu par rezolūcijas projektu ceturtdien vai piektdien.

Lielbritānijas izstrādātajā rezolūcijas projektā paustas "bažas par algotņu augošo iesaistīšanos Lībijā".

Krievija vēlas, lai vārds "algotņi" tiktu aizstāts ar vārdu salikumu "ārvalstu teroristu kaujinieki".

Maskava tiek turēta aizdomās par tūkstošiem algotņu nosūtīšanu uz Lībiju no privātās Krievijas drošības kompānijas Vagner, lai atbalstītu ietekmīgo Lībijas komandieri Halifu Haftaru, kura spēki kontrolē lielu daļu no Lībijas dienvidiem un austrumiem.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pretendē divas konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

Tripoles valdību atzīst ANO un atbalsta Turcija un Katara, bet Haftara atbalstīto Tubrukas valdību atbalsta Ēģipte, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE).

"Sarunas turpinās," pavēstīja Lielbritānijas vēstniece ANO Kārena Pīrsa, norādot, ka Lielbritānija vēlas pēc iespējas lielāku vienotību rezolūcijas jautājumā.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pieprasīs balsojumu par rezolūcijas projektu cik drīz vien iespējams, sacīja Pīrsa, atgādinot visām pusēm, ka pagājušas divarpus nedēļas kopš Lībijai veltītā starptautiskā samita, kas 19.janvārī notika Berlīnē.

ANO Drošības padome nav spējusi pieņemt rezolūciju pēdējos desmit mēnešus, kamēr Lībijā Haftra spēki izvērta uzbrukumu Tripolei.

 

Top komentāri

Ass
A
Kaut kas te neiet kopa! Ja Krievija iebilst pret formulējumu algotni un atbalsta formulējumu ārvalstu teroristu vienības tad sanāk ka sie savus grib nosaukt par teroristiem!Skan mazticami.Kaut ko te mums kārtējo reizi nepastāsta .Un atkal pastāv aizdomas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits