Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijā draud atņemt vecāku tiesības opozīcijas demonstrāciju dalībniekiem

Krievijas varasiestādēm turpinot represijas pret opozīciju, prokuratūra otrdien pieprasījusi vecāku tiesību atņemšanu kādam pārim, kas uz opozīcijas demonstrāciju Maskavā bija paņēmis līdzi savu mazuli.

Maskavas prokuratūra otrdien paziņoja, ka vērsusies ar prasību tiesā centienos panāk, ka pārim, kas uz varasiestāžu neatļauto demonstrāciju 27. jūlijā bija paņēmis līdzi savu vienu gadu veco dēlu, tiek atņemtas vecāku tiesības.

"Demonstrācijas laikā vecāki nodeva savu mazo bērnu, kas bija bezpalīdzīgs sava vecuma dēļ, trešajai personai, šādi apdraudot zēna veselību un dzīvību," teiks prokuratūras paziņojumā. "Ekspluatējot bērnu, vecāki ļaunprātīgi izmantoja savas vecāku tiesības."

Prokuratūra paziņoja, ka izskata arī citus gadījumus, kad vecāki uz varasiestāžu neatļautajām demonstrācijām ņēmuši līdzi mazuļus vai nepilngadīgos.

Maskavas bērnu tiesībsargs Jevgēņijs Buņimovičs norādīja, ka bērnu izmantošana, lai "šantažētu" protestētājus, ir nepieņemama.

"Manuprāt, šādas lietas nevar būt pamats, lai kādam atņemtu vecāku tiesības," Buņimovičs sacīja radio Eho Moskvi. "Tas ir pilnīgi nepieņemami. Ir pārkāpta robeža."

Pirmdien Izmeklēšanas komiteja pavēstīja, ka izsludinājusi meklēšanā opozīcijas aktīvistu, kas piedalījās 27.jūlija demonstrācijā.

Atsaucoties uz "atvērto avotu" informāciju, Izmeklēšanas komiteja norādīja, ka aktīvists Sergejs Fomins aizbēdzis no likumsargiem, izejot cauri kordonam, rokās turot citu cilvēku mazuli.

Viņam un vairākiem citiem cilvēkiem par piedalīšanos "masu nekārtībās" draud līdz astoņiem gadiem cietuma, ja viņi tiks notiesāti.

Opozīcija uzskata, ka varasiestādes izvērsušas "politiskā terora" kampaņu, lai apspiestu jaunāko protesta vilni.

Aizvadīto nedēļu laikā tūkstošiem maskaviešu iesaistījušies protestos pret varasiestāžu atteikumu reģistrēt Maskavas pašvaldības vēlēšanām vairākus populārus opozīcijas politiķus.

Varasiestādes uz protestiem reaģējušas ar represijām, ierosinot lietas par "masu nekārtībām", un divu demonstrāciju gaitā aizvadītajās divās nedēļās aizturējušas teju 2400 cilvēku.

 

Top komentāri

Jēkabs Peterss
J
Augstāko revolucionāro sodamēru tiem utainajiem !
Pipars
P
No mūsu mēdijiem sagaidīt tekstu pēc "būtības" laikam ir pilnīgi nereāls pasākums... Notiek kārtējā emociju uzskrūvēšana ar kaut kādu absolūti sviestainu argumentāciju... Nu ja jau jūs ejat šo slideno ceļu tad vismaz lapu uztaisiet dzeltenā krāsā lai šeit publicējamie teksti daudzmaz sāk atbilst lapas inrejeram...! Savādāk sanāk kautkāda molāli ētiski vizuālā disonanse...
Beria
B
Pūķins malacis! Es pats nebūtu varējis ko rafinētāku izgudrot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits