Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievija garantēs Janukovičam drošību

Līdzšinējam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam tiks garantēta drošība Krievijas teritorijā, ceturtdien pavēstīja informācijas avots Krievijas varas struktūrās.

"Sakarā ar to, ka prezidents Janukovičs ir vērsies pie Krievijas Federācijas varasiestādēm ar lūgumu garantēt viņam personīgo drošību, paziņoju, ka šis lūgums Krievijas Federācijas teritorijā tiks apmierināts," sacīja avots.

Piektdien izplatītā paziņojumā Janukovičs uzstājis, ka joprojām sevi uzskata par Ukrainas likumīgo prezidentu, un pavēstījis, ka vērsies pie Krievijas ar lūgumu garantēt viņam personīgo drošību.

"Es, Viktors Fjodorovičs Janukovičs vēršos pie Ukrainas tautas," teikts paziņojumā, kuru saņēmusi ziņu aģentūra ITAR-TASS. "Joprojām uzskatu sevi par Ukrainas valsts likumīgo galvu, kas ir izraudzīts uz Ukrainas pilsoņu gribas brīvas izpausmes pamata. Es nevaru būt vienaldzīgs pret traģiskajiem notikumiem manā dzimtenē. Uzskatu, ka cienījamo Rietumu pārstāvju klātbūtnē 2014.gada 21.februārī manis un Ukrainas opozīcijas līderu parakstītā vienošanās par Ukrainas krīzes noregulējumu netiek pildīta. Daudzu mūsu valsts pilsētu ielās plosās ekstrēmisti. Pret mani un maniem biedriem izskan fiziskas izrēķināšanās draudi."

"Esmu spiests lūgt Krievijas Federācijas varasiestādes nodrošināt manu personisko drošību pret ekstrēmistu darbībām," turpina Janukovičs. "Diemžēl visam, kas šobrīd notiek Ukrainas Augstākajā radā, nav leģitīma rakstura. Lēmumi, kuri tiek pieņemti, klāt neesot daudziem Reģionu partijas un citu frakciju locekļiem, kas baidās par savu drošību, bet pret dažiem bija vērsta fiziska vardarbība un viņi biji spiesti pamest Ukrainas teritoriju, nav likumīgi."

"Šajā situācijā oficiāli paziņoju par savu apņēmību līdz galam cīnīties par to, lai tiktu izpildītas svarīgās kompromisa vienošanās par Ukrainas izkļūšanu no dziļās politiskās krīzes. Aicinu nekavējoties atgriezt situāciju mūsu valstī atpakaļ konstitucionālajā laukā."

"Tagad kļūst skaidrs, ka tauta Ukrainas dienvidaustrumos un Krimā nepieņem valstī anarhiju un faktisko visu robežu pārkāpšanu, kad pūlis laukumā izraugās ministriju vadītājus. Es kā likumīgais prezidents neļāvu Ukrainas bruņotajiem spēkiem iejaukties iekšpolitiskajos notikumos. To es pavēlu arī tagad. Gadījumā, ja kāds sāks dot šādas pavēles bruņotajiem spēkiem un drošības struktūrām, tad šādas pavēles būs nelikumīgas un noziedzīgas," paziņojumā uzsvēris Janukovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits