Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Krievija izvirza apsūdzības "Smoļenskas marodieriem"

Par kredītkaršu nozagšanu kādam Smoļenskas aviokatastrofas upurim Krievijas varasiestādes otrdien izvirzījušas apsūdzības četriem obligātā militārā dienesta karavīriem, pavēstīja izmeklētāji.

"Šodien četriem karavīriem izvirzītas apsūdzības zādzībā," apliecināja Prokuratūras izmeklēšanas komitejas amatpersona. "Visi četru aizdomās turamie ir atzinušies un aktīvi sadarbojas ar izmeklētājiem." Trīs no apsūdzētajiem jau agrāk bijuši tiesāti.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ir gatava atvainoties poļu pusei un kompensēt no kontiem nozagtos līdzekļus, vēsta radio "Eho Moskvi".

Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avārijas upura Andžeja Pševoznika kredītkarte izmantota jau 11 reizes, vēl pirmdien vēstīja radio "Brīvība", atsaucoties uz Polijas prokuratūru.

Ļaundari mēģinājuši lietot divas Smoļenskas avārijā bojāgājušā poļu vēsturnieka kredītkartes, taču naudu izdevies noņemt tikai no vienas, pavēstīja Varšavas apgabala prokuratūras preses pārstāve Monika Levandovska. Pirmo reizi karte izmantota vien stundu un divdesmit minūtes pēc aviokatastrofas.

"Turpmāko trīs dienu laikā - no 10. līdz 12.aprīlim - nauda no kredītkartes izņemta 11 reizes - kopā 6000 zlotu (1030 latu)," viņa sacīja.

Andžejs Pševozniks bija galvenais Katiņas slaktiņa memoriālā paredzētā piemiņas pasākuma rīkotājs.

Pēc Levandovskas vārdiem, Polijas tiesībsargājošās iestādes lietas lietas apstākļu noskaidrošanai ir lūgušas krievu kolēģu palīdzību, jo īpaši informāciju par videomateriāliem, kuros redzama naudas izņemšana no bankomātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits