Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievija kritizē Turcijas iebrukumu Sīrijā

Dienu pirms Sočos gaidāmajām Krievijas prezidenta Vladimira Putina sarunām ar Turcijas kolēģi Redžepu Tajipu Erdoganu Krievija paudusi kritiku Turcijas iebrukumam kurdu kontrolētajos Sīrijas ziemeļaustrumos.

Pateicoties Turcijas iebrukumam, teroristi spējuši izkļūt brīvībā no apcietinājuma, raisot bažas, ka kaujās rūdīti karotāji atgriezīsies savās dzimtajās valstīs, arī Krievijā, pirmdien brīdināja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Turcijas armijas rīcības rezultātā astoņas bēgļu nometnes un 12 ārvalstu kaujinieku cietumi palikuši bez sargiem," drošības jomas forumā Pekinā sacīja Šoigu.

"Tas var novest pie teroristu tā dēvētās reversās migrācijas atpakaļ uz dzimtajām valstīm," viņš piebilda.

Atbilstoši Krievijas ziņām kurdu kontrolētajos cietumos atrodas aptuveni 15 000 kaujinieku.

Krievija un Turcija, kas Sīrijas pilsoņkarā atbalsta pretējās puses, aizvadītā gada laikā izveidojušas delikātu aliansi. Tās Sīrijā atbalstījušas civilistiem drošu zonu izveidošanu, turklāt Turcija no Krievijas iegādājusies spēcīgo pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400, ar to radot bažas NATO sabiedrotajos.

Krievija, kas ir Sīrijas valdības militāri spēcīgākais sabiedrotais, tradicionāli bijusi pret operācijām, ar kurām, kā skaidro Maskava, tiek pārkāpta Sīrijas suverenitāte.

Kā vēstīts, Turcija 9.oktobrī sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu.

Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Līdz ar ASV karaspēka atvilkšanu Sīrijā nostiprinās prezidenta Bašāra el Asada, kā arī Krievijas un Irānas pozīcijas, norāda eksperti.

Sīrijas kurdiem bija izšķiroša loma ASV vadītajā militārajā operācijā Sīrijā, kuras rezultātā tika sakauts Islāma valsts "kalifāts".

Kurdi brīdinājuši, ka līdz ar Turcijas uzbrukumu nespēs nodrošināt pienācīgu sagūstīto Islāma valsts džihādistu apsardzi, jo kurdu kaujinieki tiek nosūtīti uz fronti stāties pretī iebrukušajiem Turcijas karapūļiem.

Rietumi arī pauduši bažas, ka, pateicoties Turcijas uzbrukumam, tiek sekmēta Islāma valsts atdzimšana.

Abās konflikta pusēs kopš Turcijas uzbrukuma sākuma dzīvību zaudējuši vairāk nekā 500 cilvēku, arī teju 100 mierīgie iedzīvotāji. Sīrijā Turcijas ofensīvas dēļ savas mājas pametuši 300 000 cilvēku, liecina sīriešu aktīvistu aplēses.

Top komentāri

S ♥ NATO
S
kritizē ---> mīž !
utt
u
Ar kurdiem izrīkojās, kā ar lētticīgām blondīnēm,kurām solija labi apmaksātu darbu Emirātos. Par būšot viesnīcā jāstāv recepšn un plati jāsmaida. Bet , kā atbrauca galā- atņēma pases un jānodarbojās ar prostitūciju. 5 klienti dienā.
Irlielāmērāticams
I
ka ir tikai divi varianti, kā rīkoties ar islāmistu leģionāriem - vai nu nošaut Sīrijā , vai arī tiesāt katru savā valstī, no kuras tie nākuši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits