Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievija NATO nostiprināšanos Austrumeiropā uzskata par draudu

Krievija NATO karaspēka un militārās tehnikas koncentrēšanu Baltijas valstīs, Polijā un Vācijā uzskata par draudu, turklāt Maskavai neesot informācijas par to, kā un kad karaspēka koncentrēšana tiks pabeigta, ceturtdien vēsta Kremļa ziņu aģentūra RIA Nosvosti.

Aģentūra citē Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Alekseju Meškovu, kurš teicis, ka Maskava rūpīgi vēro notikumu attīstību un panāks pašas drošības garantēšanu.

"Šī karaspēka izvietošana mums, protams, ir drauds," sacījis viceministrs. "Un kas gan teicis, ka ar to vien tas izbeigsies? Mums nav šādas informācijas. Pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara mēs redzam vācu karavīrus pie mūsu robežām."

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersona Aleksandrs Bocans-Harčenko intervijā ziņu aģentūrai _Interfax_ norādīja, ka arī NATO objektu Rumānijā Krievija uzskata par draudu, ņemot vērā, ka tajā izvietoti ASV pretraķešu vairoga elementi.

ASV apgalvo, ka vairogs ir vajadzīgs, lai aizsargātos pret Irānu, nevis kā drauds pret Krieviju. Savienotās Valstis pērn maijā atklāja 800 miljonus dolāru vērto vairoga Rumānijas daļu.

"Rumānijas nostāja un tās vadības nostāja, kas savu valsti padarījusi par priekšposteni, mums ir skaidrs drauds," skaidroja amatpersona.

"Visi šie lēmumi, pirmkārt, ir vērsti pret Krieviju," viņš sacīja, apsūdzot Bukaresti arī pretkrieviskas retorikas izvēršanā.

Top komentāri

Genadij
G
Krievija ir izvietojusi piecas armijas apkart Baltijas valstim.Krievijai maz teritorijas kur tas varetu novietot. Känigsbergas apgabals piepildits pilns ar raketem-miera baloziem. Bet vispar krieviem Baltija nav ko uztraukties,jo tas raketes krievus netrapis,vienigi pamatiedzivotajus-Baltiesus.
Tariks
T
Ha, ha, ha kads drauds var but Krievija, ja NATO militaras vienibas izvieto Baltijas valstis, Polija, Vacija, valstis kurs ir NATO valstu locekles??? Krievija varetu kergt un klaigat, ja NATO saktu izvietot savas militaras kara bazes Krievijas teritorija, ja, tad varetu saprast, ak Krievijai tas veretu but drauds, bet saja gadijuma??? NATO valstim ir jaizveido Baltijas valstis, Polija, Zviedrija, Somija, Norvegija militaras kara sauzemes un juras bazes, lai visas ES un NATo valstu valstis butu gatavas aizstaves ikvienu ES, NATO valsti ja Krievija izdomatu kada no sim valstim iebrukt. Ukrainai un Gruzijai, Moldoai ir jaturpina cels uz pievienosanos NATO, lai sis valstis justos no Krievijas neapdraudetas.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
JA KREMLI NOSLAUCĪTU NO ZEMES ,PASAULE BEIDZOT VARĒTU UZELPOT !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits