Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievijā no Ukrainas kara atgriezusies pirmā grupa Vagner savervēto noziedznieku

Krievijas oligarhs un prezidenta Vladimira Putina uzticības persona Jevgēņijs Prigožins paziņojis, ka pirmā grupa noziedznieku, kurus karam Ukrainā cietumos savervējusi viņa dibinātā algotņu banda Vagner, atgriezusies Krievijā, un viņu sodāmība dzēsta.

Kremļa kontrolētā aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Prigožinu, ziņo, ka tiesātie noziedznieki apžēloti pusgadu pēc līguma noslēgšanas ar "Vagner".

"RIA Novosti" vēsta, ka no Ukrainas atgriezušies aptuveni 20 bijušie ieslodzītie. Viņu vārdi, un par ko viņi tikuši notiesāti, nav zināms, un pagaidām Prigožins ir vienīgais avots, kas ziņojis par viņu apžēlošanu.

"RIA Novosti" publicējusi arī video, kurā redzams, kā Prigožins paspiež roku maskēšanās tērpos ģērbtiem cilvēkiem un apsveic viņus ar līguma izpildīšanu, norādot, ka sabiedrībai būtu jāizturas pret tiem "ar cieņu", bet  viņiem pašiem nevajadzētu vairs pārkāpt likumus.

Prigožins arī pieminēja kādu no bandītiem, kas "atsēdējis trīsdesmit" gadus un "varonīgi miris", uzspridzinot sevi kopā ar ienaidniekiem.

Jautāts, ko šie algotņi darīs turpmāk, Prigožins izteicies, ka tie gatavojoties atgriezties, jo "darba turpināšana ir dzīve".

Video noslēgumā Prigožins aicina bijušos ieslodzītos, no kuriem vairāki video redzami ar kruķiem un ratiņkrēslos, pārāk daudz nedzert, nelietot narkotikas un neizvarot sievietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits