Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija okupētās Krimas infrastruktūrā investēs 4,1 miljardus eiro

Krievija infrastruktūras attīstībā okupētajā Krimā investēs aptuveni 310 miljardus rubļu (4,1 miljardus eiro), pirmdien paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"Mēs aptuveni pusi šīs summas nosūtīsim jau šogad," tiekoties ar vietniekiem, pavēstīja premjers. Pārējais finansējums tiks piešķirts nākamo trīs gadu laikā.

Investīcijas tiks ieguldītas ceļos, ūdensapgādes sistēmā un elektroenerģijas infrastruktūrā, sacīja Medvedevs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

VVZ
V
Esmu dzīvojis Krimā, kad tā vēl bija Ukraina. Darbojos ar dažādām inženierlietām un celtniecību. Pēc tam, kad iepazinos ar seismisko situāciju un šīs pussalas ģeoloģiju, iepazīstoties ar 1927.gada zemestrīci un tās sekām, radās vēlēšanās no turienes pazust. Lieta tāda, ka Jaltas apkaime atrodas uz noslīdeņa, kurš turpinās Melnajā jūrā 200 metru dziļumā, un zemestrīces gadījumā tas skaisti ieslīdēs jūrā. Kopā ar visu infrastruktūru.
trusis nejaukais
t
soliit jau var visaadas pasakas. tas ka putins var sadrukaat 310 miljardus rubulju shaubas nerada bet tagad tak prioritaate ir rakjeshu buuve vai es kautko jaucu?
Ezis
E
Cik daudz Krimā agrāk investēja Ukraina? :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits