Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievija: OPCW nobalsojusi pret Solsberi incidenta kopīgu izmeklēšanu

Krievijai trešdien Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā (OPCW) nav izdevies panākt, ka tā tiek iekļauta šīs organizācijas izmeklēšanā par 4.martā Solsberi, Lielbritānijā, notikušo bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu.

"Diemžēl mums neizdevās iegūt divas trešdaļas balsu šī lēmuma atbalstam. Bija nepieciešams kvalificētais vairākums," žurnālistiem sacīja Krievijas vēstnieks Aleksandrs Šulgins.

"Šis priekšlikums bija par dubultizmeklēšanu, ko vadītu Krievija un Apvienotā Karaliste. OPCW ģenerāldirektors būtu vidutājs," viņš sacīja.

Lielbritānija un ASV bija valstu vidū, kas balsoja pret šo priekšlikumu kopā ar citām valstīm, "kas sekoja šim paraugam Eiropas Savienības un NATO disciplīnas spiestas."

Tomēr Šulgins uzsvēra, ka Krievija saņēmusi Irānas, Ķīnas un dažu Āfrikas valstu atbalstu. OPCW izpildpadomē no 41 valsts 23 balsojušas par labu Krievijas un Irānas priekšlikumam vai atturējušās.

"Maskas ir norautas," pēc spraigu sarunu dienas viņš sacīja preses konferencē Krievijas vēstniecībā.

Sešas valstis balsojušas par Krievijas priekšlikumu, 15 bijušas pret un 17 atturējušās. Pēdējā grupā pamatā bijušas nepievienojošos valstu kustības valstis, ziņu aģentūrai AFP apliecināja avoti diplomātu aprindās.

"Apvienotā Karaliste un ASV nodemonstrēja pilnīgu starptautisko tiesību neievērošanu," sacīja Krievijas diplomāts. "Viņiem vienkārši ir bail no patiesības."

Sākoties sanāksmei, kas tika sasaukta pēc Krievijas iniciatīvas, Londona kā perversu raksturoja Maskavas priekšlikumu par kopīgu Skripaļu saindēšanas izmeklēšanu.

Lielbritānija veic pati savu izmeklēšanu ar OPCW ekspertu neatkarīgu tehnisko atbalstu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka nekāda izmeklēšana nav nepieciešama, jo Terēza Meja pirmajās desmit minūtēs pēc notikuma jau visu bija izmeklējusi. Ko jūs vēl gribat pie tā pielikt?
Nu jā!
N
Slepkavas pašas grib noziegumu izmeklēt un gaismas eņģeļus tēlot. Gluži kā viņu dievs sātans.
skaidrs
s
Tātad, "civilizētai pasaulei" (rietumu asiņainās bandas izskatā) ir ko slēpt, ka pat starptautiskās tiesības neievēro! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits