Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievija pārbauda BBC World News, atbildot uz britu regulatora lēmumu par RT

Reaģējot uz Lielbritānijas raidorganizāciju uzraudzības iestādes Ofcom lēmumu, ka Krievijas televīzijas kanāls RT pārkāpis raidīšanas noteikumus, Krievijas mediju uzraudzības dienests Roskomnadzor paziņojis par pārbaudes uzsākšanu attiecībā uz telekanālu BBC World News un raidorganizācijas resursiem internetā.

"Sakarā ar situāciju, kas saistīta ar britu regulatora Ofcom lēmumu par kanāla RT raidīšanas noteikumu pārkāpumu, Roskomnadzor sāk veikt kontroles pasākumus attiecībā uz kanālu BBC World News, kas tiek izplatīts Krievijas teritorijā, kā arī attiecībā uz BBC resursiem internetā par izlaižamo materiālu atbilstību Krievijas likumdošanai," teikts Roskomnadzor paziņojumā.

Dienesta preses pārstāvis sacīja, ka pārbaude acīmredzot jau ir sākusies, taču sīkākus komentārus nesniedza.

Ofcom ceturtdien paziņoja, ka Krievijas televīzijas kanāls RT vairākos raidījumos pēc krievu bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas nav ievērojis objektivitātes noteikumus un varētu tikt sodīts.

Pret telekanālu var piemērot virkni sankciju, ieskaitot 250 000 mārciņu lielu naudas sodu vai licences atsaukšanu.

"Ofcom secināja, ka ziņu kanāls RT ir pārkāpis raidīšanas noteikumus, nesaglabājot nepieciešamo objektivitāti septiņos ziņu un jaunumu raidījumos sešu nedēļu periodā," teikts organizācijas paziņojumā.

Pārkāpumi kopumā "ir nopietna nepakļaušanās mūsu pārraidīšanas noteikumiem", norāda Ofcom.

Ziņu un jaunumu raidījumi tika demonstrēti laikā no 17.marta līdz 26.aprīlim pēc Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas ar militāras kategorijas nervus paralizējošu vielu.

"Mēs esam paziņojuši RT, ka apsveram noteikt obligātas sankcijas," paziņoja Ofcom. "Raidorganizācijai tagad ir iespēja sniegt paskaidrojumus, pirms mēs virzīsimies tālāk."

Britu mediju regulators vairākkārt izteicis pretenzijas RT.

Tā 2014.gadā Ofcom draudēja telekanālam ar naudassodiem un licences atsaukšanu par Ukrainas notikumu neobjektīvu atspoguļojumu. 2015.gadā Ofcom apturēja RT programmu Truthseeker par raidīšanas principu pārkāpumu.

Top komentāri

Ass
A
Nepieciešama objektivitāte jeb cenzūrai pakļautie masu mediji ir labie,bet kas ignorē cenzūru tiek pakļauti sankcijām !Demokratijas paraugstunda.
x
x
Когда что-то говорят они, путь даже очевидную ложь - это "правило свободы печати". Когда эту ложь разоблачают, это "Нарушение правил беспристрастности". Демократия по западному! :)
gp
g
kanāls jānosauc par "Russian Tales" (russkie skazki), un varēs turpināt kā iesākts :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits