Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievija paziņo par gatavību apspriest pamieru Sīrijā

Krievija ir gatava apspriest uguns pārtraukšanu Sīrijā, ceturtdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

"Mēs esam gatavi apspriest uguns pārtraukšanas nosacījumus Sīrijā,” žurnālistiem Maskavā sacīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genadijs Gatilovs.

"Mēs arī braucam uz Minheni, lai to apspriestu,” viņš piebilda.

Kā ziņots, jau iepriekš ceturtdien kāda Rietumu amatpersona pavēstīja, ka Krievija nākusi klajā ar ierosinājumu Sīrijas karā 1.martā pasludināt pamieru, tomēr par šo priekšlikumu vienošanās pagaidām nav panākta.

ASV ir bažas par atsevišķiem Krievijas priekšlikuma elementiem, sacīja amatpersona.

Minhenē ceturtdien - īsi pirms ikgadējās drošības konferences sākuma - notiek Starptautiskās Sīrijas atbalsta grupas dalībnieku tikšanās.

Darba kārtībā ir humānās problēmas, iespējamā ugunspārtraukšana, kā arī Sīrijas valdības un opozīcijas Ženēvas sarunu nākotne.

Iepriekšējā darba grupas sēde notika Ņujorkā 18.decembrī, un tās rezultātā ANO Drošības padomē izdevās vienbalsīgi pieņemt rezolūciju par Sīrijas konflikta politisku noregulējumu.

Tomēr sarunas par pilsoņkara izbeigšanu Sīrijā šomēnes tika uz laiku pārtrauktas līdz 25.februārim. Gatilovs ceturtdien pieļāva iespēju, ka jauna šo sarunu kārta varētu sākties pirms 25.februāra, un sacīja, ka Damaska esot gatava jaunajai sarunu kārtai.

Gatilovs piebilda, ka saskaņā ar Maskavas uzskatu atbildīga par sarunu pirmās kārtas pārtraukšanu esot Sīrijas opozīcijas grupa, kas izveidota Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Tajā pašā laikā citas sarunās iesaistītās puses sarunu izjaukšanā vaino prezidenta Bašara el Asada režīmu un Maskavu, kas turpina nemiernieku kontrolēto pilsētu bloķēšanu un bombardēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits