Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievija piespriež Facebook, Twitter un WhatsApp naudassodus

Krievija piemērojusi interneta gigantiem Facebook, Twitter un WhatsApp naudassodus par Krievijas lietotāju datu neuzglabāšanu vietējos serveros, ceturtdien paziņoja valsts informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests Roskomnadzor.

Krievijas valdība cenšas pastiprināt kontroli pār tīmekļa Krievijas segmentu un veido tā dēvēto suverēno internetu. Valdība paziņojusi, ka ārvalstu tehnoloģiju uzņēmumiem Krievijas lietotāju dati ir jāglabā Krievijā.

Maskavas Taganskas rajona tiesa ceturtdien "Facebook" piemēroja 15 miljonu rubļu (173 000 eiro) naudassodu un "Twitter" 17 miljonu rubļu (196 000 eiro) naudassodu par atkārtotiem pārkāpumiem, bet "WhatsApp" par pirmreizēju pārkāpumu noteikta soda nauda četru miljonu rubļu (46 000 eiro) apmērā.

"Facebook" un "Twitter" pirmo reizi par šo pārkāpumu naudassodi tika piemēroti pagājušajā gadā, bet jūlijā līdzīgu sodu saņēma arī "Google".

Pēdējos mēnešos Krievija vērsusies tiesās pret ārvalstu tehnoloģiju kompānijām, sevišķi sociālajiem tīkliem par satura nedzēšanu pēc varasiestāžu prasības.

Kremļa kritiķi uzskata, ka valdība izmanto par ieganstu nepilngadīgo aizsardzību un cīņu pret ekstrēmismu, lai aizvāktu saturu, kas saistīts ar opozīciju.

Protestos opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam janvārī varasiestādes apsūdzēja interneta platformas par jaukšanos Krievijas iekšējās lietās, nedzēšot ierakstus, kuros nepilngadīgie aicināti piedalīties demonstrācijās.

"Facebook' un "Google" ir piemērotas sodanaudas par to, ka tie nav dzēsuši saturu, kuru Krievija uzskata par nelegālu, bet "Twitter" darbība Krievijā šogad tika bremzēta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits