Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievija prasa dzēst Vikipēdijas angļu šķirkļus par rašismu un Krievijas iebrukumu Ukrainā

Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests ("Roskomnadzor") ir pieprasījis Vikipēdijai dzēst šķirkļus angļu valodā "Rashism" ("Rašisms") un "2022 Russian invasion of Ukraine" ("Krievijas iebrukums Ukrainā 2022.gadā"), teikts krievu Vikipēdijas paziņojumā tviterī.

Krievijas Ģenerālprokuratūra izskaidroja šo prasību ar to, ka šajos šķirkļos esot "apšaubāma informācija" par karu Ukrainā. 

"Roskomnadzor" apgalvoja, ka šajos šķirkļos ir apšaubāma informācija par tā sauktās "specoperācijas" veidu un mērķiem, zaudējumiem un uzbrukumiem civiliedzīvotājiem.

"Roskomnadzor" aprīlī bija nosūtījis krievu Vikipēdijai prasību dzēst divas sadaļas šķirklī par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu - "Attiecības ar Ukrainu (no 2012.gada līdz mūsdienām)" un "Pēc iebrukuma Ukrainā (2022.gadā)".

Otrajā sadaļā ir apakšsadaļa "Vēsturiskas analoģijas ar Hitleru", kur tiek salīdzīnātas Putina darbības karā ar Ukrainu un Vācijas nacistu diktatora darbības Otrajā pasaules karā. 

Krievijas varas iestādes regulāri noliedz savu līdzdalību kara noziegumos Ukrainā vai vienkārši tos dēvē par feikiem (viltus ziņām). Putins 12.aprīlī paziņoja, ka ziņas par Bučas mierīgo iedzīvotāju slepkavībām ir "tāds pats feiks, kāds bija Sīrijā, kad tika attēlota ķīmisko ieroču lietošana no Asada valdības puses". 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits