Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Manevri būs maksimāli pietuvināti kaujas apstākļiem, norādīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu

Krievija rīkos vērienīgākos militāros manevrus kopš 1981. gada

Krievija nākammēnes rīkos kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem vērienīgākos militāros manevrus, kuros piedalīsies aptuveni 300 000 karavīru un 1000 lidaparātu, otrdien pavēstīja aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Manevri Vostok-2018 notiks no 11. līdz 15. septembrim valsts austrumdaļā, un tajos piedalīsies arī Ķīna un Mongolija.

"Tā būs Zapad-81 atkārtošana, bet savā ziņā tie būs pat lielāki," sacīja Šoigu žurnālistiem Austrumsibīrijas pilsētā Abakanā, atgādinot par 1981. gada manevriem Austrumeiropā.

Mācības notiks teju visos Centrālā un Austrumu kara apgabalu poligonos. Tajos piedalīsies Klusā okeāna un Ziemeļu flotes, pilnā apjomā tiks iesaistīti desanta spēki. Manevri būs maksimāli pietuvināti kaujas apstākļiem, norādīja ministrs.

Šoigu pieminētie PSRS manevri Zapad-81 savulaik notika Baltkrievijā, Ukrainā un okupētajās Baltijas valstīs. Tūkstošiem padomju karavīru to gaitā cita starpā gatavojās karaspēka ievešanai Polijā, kur tobrīd notika opozīcijas arodkustības Solidaritāte aizsāktie protesti.

Trīs mēnešus pēc šiem manevriem Polijā tika ieviests karastāvoklis. Valdības vadītāja amatā stājās aizsardzības ministrs Voicehs Jaruzeļskis. Vēlāk viņš skaidroja, ka, pateicoties Nacionālās glābšanas padomes izveidošanai 1981. gada 13. decembrī, novērsta PSRS karaspēka ievešana Polijā.

Atbilstoši Maskavas sniegtajai informācijai, pērn manevros Zapad-2017, kas notika Krievijā un Baltkrievijā, piedalījās 12 700 karavīri.

Tomēr NATO norādījusi, ka Krievijas oficiāli izziņotajā informācijā manevru mērogs samazināts, bet dažas alianses austrumu dalībvalstis pieļāva, ka manevros piedalījušies vairāk nekā 100 000 karavīru.

Top komentāri

fakts
f
Krievi - slima nācija - pēc psrs sabrukšanas šiem tā vien niez nagi kādu iekaustīt, lai vismaz paši sev pierādītu savu izbijušo varenību.
Vladimirs
V
Vienīgais, ar ko krievija lepojas - jau 70 gadus vecā "pobeda" un arvien lielāki cilvēku masu iznīcināšanas ieroču krājumi...
Putlers žvadzina ieročus
P
Bet mužiki savelk jostas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits