Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krievijā tirgo burtnīcas ar Staļina portretu

Krievijā strīdus izsaukusi pierakstu burtnīca, no kuras vāka noraugās ordeņiem rotātā padomju diktatora Josifa Staļina portrets. Lai gan ministrs nosodījis skolēniem domātās burtnīcas kā nepieņemamas un diktatora noziegumu slavinošas, viņa spēkos neesot aizliegt to tirdzniecību. Tikmēr pircēji steigšus izķer Maskavas grāmatnīcās atrodamās burtnīcas, kas ražotājiem kļuvušas par īstu veiksmes produktu.

48 lappušu biezā burtnīca ietilpst izdevniecības Alt sērijā, kas veltīta ievērojamākajiem cilvēkiem Krievijas vēsturē. Burtnīcas beigās ir arī informatīvs apraksts, kurā uzsvērts, ka J. Staļins ir pretrunīgi vērtēta figūra gan Krievijas, gan pasaules vēsturē. Norādīts, ka J. Staļins vainojams pie terora, represijām, kas prasījušas miljoniem dzīvību, taču uzsvērts, ka viņa vadībā uzplauka rūpniecība un padomju armija kļuva par vienu no spēcīgākajām visā pasaulē, spējot sakaut Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru, ziņo NEWSru.com.

Krievijas izglītības ministrs Andrejs Fursenko nosodīja šādu burtnīcu tirdzniecību, taču piebilda, ka nespēj to aizliegt. «Ko gan es varu izdarīt? Burtnīcas - tās pat nav mācību materiāls. Ja vien netiek pārkāpts likums, var drukāt, ko vien vēlas,» uzsvēra ministrs, norādot, ka aizliegt varētu vienīgi ko tādu, kur uz vāka būtu attēlota pornogrāfija vai nacistu simbolika.

Par spīti mudinājumiem, arī pati izdevniecība negrasās atsaukt no veikalu plauktiem strīdīgos ražojumus. «Kāda iemesla dēļ mums izņemt [no pārdošanas] tik veiksmīgu produktu?» izdevniecības mākslinieciskais direktors Artjoms Bilans vaicāja aģentūrai RIA Novosti. «Ja mēs veidojam sēriju par ievērojamākajiem krieviem, vai mums vajadzētu izsvītrot visu XX gadsimtu?»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits